Kultura

Održana gradska smotra recitatora „Pesniče naroda mog“ u Zaječaru (FOTO)

FOTO: zajecaronline.com

U Narodnom pozorištu Timočke krajine „Zoran Radmilović“ u Zaječaru održana je gradska smotra recitatora „Pesniče naroda mog“. Nastupili su recitatori iz osnovnih i srednjih škola na području Zaječara, podeljeni u tri kategorije: mlađa, srednja i starija.

U kategoriji mlađih uzrasta takmičili su se učenici nižih razreda osnovnih škola. U srednjoj kategoriji svoje recitatorsko umeće pokazali su đaci viših razreda osnovnih škola, dok se u starijoj kategoriji takmičili učenici srednjih škola. Ukupno je učestvovalo 36 recitatora.

U kategoriji mlađeg uzrasta, u konkurenciji 16 takmičara nižih razreda osnovnih škola prvo mesto osvoji Lara Žikić, drugo mesto Veljko Ljubisavljević, a treće mesto Dunja Jovanović. U kategoriji srednjeg uzrasta, između 13 takmičara viših razreda osnovne škole, prvu nagradu osvojila je Danica Vasiljević, drugu Bogdan Petrović, a treću Mila Mladenović. U konkurenciji sedmoro recitatora iz zaječarskih srednjih škola, u kategoriji starijeg uzrasta, prvo mesto osvojila je Lea Vitomirović, drugo Stefan Vugrinec, a treće Kristina Jevtić.

Učenici sedmog razreda OŠ “Desanke Maksimović” iz Zaječara osvojili su prva tri mesta u srednjoj kategoriji i učestvovali su do sada više puta na ovoj smotri. Kako kažu, nije im bilo teško da spreme recitacije i za ovogodišnje takmičenje.

Najbolji recitatori u srednjoj kategoriji: Bogdan Petrović, Danica Vasiljević i Mila Mladenović – OŠ “Desanka Maksimović” Zaječar; FOTO: zajecaronline.com

“Nije mi prvo takmičenje i ovog puta spremila sam recitaciju “Pođi” Sesil Šabe. Takmičim se od prvog razreda i ovo mi je sedmo pojavljivanje na smotri. Prošle godine sam osvojila drugu nagradu na gradskoj smotri, treću na okružnom takmičenju, a jedne godine bila sam i prva na gradskom takmičenju”, rekla je Danica Vasiljević, učenica 7. razreda OŠ “Desanka Maksimović” iz Zaječara.

“Prošle godine na gradskoj smotri osvojio sam treće mesto, a za ovo takmičenje recitovao sam pesmu “Jovana”. Ovo mi je već peti put da se takmičim”, kaže Bogdan Petrović, učenik 7. razreda OŠ “Desanka Maksimović” iz Zaječara.

“Za ovu gradsku smotru spremila sam pesmu “Neke važnije stvari” od Valentine Jović. Nije mi prvo takmičenje. Prošle godine sam osvojila prvo mesto na opštinskom i drugo mesto na okružnom takmičenju”, rekla je Mila Mladenović, učenica 5. razreda OŠ “Desanka Maksimović” iz Zaječara.

Nastup učenika ocenjivao je stručni žiri u sastavu: Gabrijel Bećarević- glumac, Sanja Nedeljković – glumica i predsednik žirija Predrag Grbić – glumac. Svi učesnici takmičenja dobili su zahvalnice za učešće, a prva tri plasirana recitatora iz svih kategorija nagrađena su i knjigama.

Žiri gradske smotre recitatora „Pesniče naroda mog“; FOTO: zajecaronline.com

Učenici koji su zauzeli prva tri mesta plasirali su se na okružnoj smotri recitatora, koje će biti održano 25. aprila 2019. u Knjaževcu.

Organizator gradske smotre je Narodno pozorište Timočke krajine-Centar za kulturu „Zoran Radmilović“, u saradnji sa Savezom amatera Srbije i osnovnih i srednjih škola sa područja Zaječara. Pokrovitelj je Grad Zaječar.

Kako je bilo na takmičenju, pogledajte u foto galeriji:

Dodaj komentar