fbpx
BuyBitcoinswithDebitCard
Društvo Izdvajamo

Lalić: Uskoro održavanje seoskih puteva koje smo zapostavili tokom leta

Zbog prezauzetosti mašina na održavanju javnih zelenih površina u gradu, prema rečima Viceta Lalića v.d. direktora JKP “Timok održavanje” Zaječar uređenje lokalnih seoskih puteva je u prethodnim mesecima bilo zapostavljeno, ali kako naglašava u dogovoru sa Gradskom upravom taj posao će biti urađen do kraja godine.

Lalić ističe da uređenje zelenih površina u selima nije odrađeno zbog velikog obima posla tokom letnjih meseci i nabujale vegetacije i gradskog zelenila.

Vice Lalić

“Imamo multifunkcionalnu mašinu koja održava lokalne putne pravce tokom letnje sezone, ali zbog nabujale vegetacije u gradu mašina je bila prezauzeta za neke druge poslove.

Tako da ćemo do kraja godine više pažnje usmeriti na održavanje lokalnih puteva”, kaže Lalić.

Kako ističe Vice Lalić v.d. direktora JKP “Timok održavanje” već postoji desetak zahteva koji su uputili predstavnici seoskih mesnih zajednica, a koji se odnose na uređenje lokalnih seoskih puteva.

“Već postoje zahtevi od nekih seoskih mesnih zajednica, sigurno nekih desetak putnih pravaca je neophodno srediti do kraja godine”, rekao je Lalić.

Prema Lalićevim rečima pomenuto preduzeće biće zaduženo za sadnju drvoreda u rekonstruisanim ulicama i u onim koje će se tek raditi.

“Javno komunalnog preduzeća “Timok održavanje” već radi na formiranju novih drvoreda kako u ulicama koje će se rekonstruisati do kraja godine tako i u nekim postojećim ulicama koje su rekonstruisane u prethodnom periodu”, obrazložio je Lalić.

Većnici dali saglasnost na 2. izmenu plana poslovanja JKP “Timok održavanje”

Gradski većnici na zasedanju 16. oktobra dali su suglasnost na drugu izmenu poslovanja pomenutog preduzeća za ovu godinu koji se odnosi na sledeće:

JKP “Timok održavanje ” Zaječar prihodovalo je u 2019. godini 6 miliona dinara više nego od planiranog za održavanje zelenih javnih površina (sadnju cveća, košenje trave…), pa su umesto 45 miliona dinara zaradili 51 milion.

Međutim za održavanje javne rasvete i sportskih objekata prihodi su smanjeni.

I to, za održavanje javne rasvete za 4 miliona, pa je od planiranih 40 miliona dinara preduzeće ostvarilo zaradu od samo 36 miliona dinara, dok je za održavanje sportskih objekata zarada manja za 2 miliona dinara, odnosno umesto 10 miliona prihodovali su 8 miliona dinara.

Na sednici Gradskog veća, v.d. direktora JKP “Timok održavanje” Zaječar je obrazložio i rashodnu stranu.

Za električnu energiju rashod je povećan sa 4 ipo miliona na 5 miliona, dok je smanjen za gorivo i građevinske radove. Za gorivo za milion dinara (sa 4 miliona na 3 miliona dinara), a za građevinske radove sa 4 na 2 miliona dinara.

Članovi Gradskog veća na zasedanju koje je održano 16. oktobra dali su saglasnost na drugu izmenu programa poslovanja JKP “Timok održavanje”, pa će se pomenuti nacrt rešenja pred odbornicima naći na narednom zasedanju Skupštine grada.

5 komentara

  • Ovaj Vicko kao da je pao sa Marsa, seoski putevi su zapostavljeni već 20 godina od kako je Boško Ničić na vlasti u Zaječaru i njegovi nepismeni direktori poput Vickastog.

  • pa to boškova familija sve.mora da se drze.pa dao mu i sluzbena kola da se vozika po ceo dan.i noc.i da obilazitasta,prevozi pljeskavice.ma lopovluk na sve strane.šuraci.

Dodaj komentar