fbpx

ISTRAŽUJEMO: Zašto ne radi gradski bazen u Zaječaru?

Preporuka:

Rukometaši Zaječara 1949 gostuju u Knjaževcu

Za vikend koji dolazi biće odirano 10. kolo rukometne Prve lige "Istok", u kome će zaječarski rukometaši igrati protiv...

Njuz.net turneja stiže u Zaječar

Nakon velikog uspeha tribina u Kragujevcu i Novom Sadu, Njuzova turneja "Sadašnjost Srbije" stiže u Omladinski centar u Zaječaru. Ekipa...

Izložba unikatnih ručnih radova Zorice Stavrić iz Zaječara

U galeriji Radul begovog konaka biće priređena izložba tkanih i pletenih odevnih predmeta i torbi pod nazivom "Raskoš unikata"...
- Reklama -

Bazen u Zaječaru ovog leta otvoren je na vreme 15. juna, međutim zbog promenljivog vremena, kupača je bilo samo dva dana i to svega između 200 i 300. S obzirom na to da je cele ove nedelje najavljena temperatura vazduha ispod proseka za ovo doba godine, u JKP “ Timok-održavanje“ rešili su da bazen ove nedelje zatvore kako bi dodatno sredili njegovu školjku.

Međutim, pojedini portali u Zaječaru objavili su, doduše nezvanično da je nedavno novonaneta farba u bazenu nabubrila, sljuštila se sa školjke, a komadića je bilo svuda po površini vode, zbog čega je voda navodno morala da se ispusti, a školjka očisti od nanetog sloja farbe i ponovo prefarba.

Činjenica je da je bazen u zaječaru star više od 4 decenije i da je kompletno uređenje i njegova restauracija više nego neophodna.

To je potvrdio i v.d. direktora JKP „Timok-održavanje“, Vice Lalić koji je istakao da je plan grada, ali i pomenutog Javnog preduzeća da bazen narednih godina bude kompletno preuređen.

“ Naš bazen je star 42 godine tako da bi plan grada a i naših javnog preduzeća u narednih godina bio da razmotri sanaciju i preuređivanje same školjke bazena, zato što je već školjka dosta dotrajala i veoma je specifično i teško održavanje na održavanje“.

Lalić međutim nije mogao da potvrdi da li će bazen raditi tokom održavanja Gitarijade, jer sve zavisi od vremenskih prilika, a vremenom je uslovljen i početak škole plivanja, koji je reanije planiran za prvi dan jula.

Činjenica je da je održavanje bazena obiman posao, koji zahteva puno rada, truda, a uz to i ni ulaganja nisu mala: sve mora biti u skladu sa propisima, jer zdravlje i bezbednost kupača su na prvom mestu.

glas zajecara

  • Planom i programom ove godine predviđeno je ( bez troškova angažovanja radnika ) izdvajanje u visini od 4.400.000 dinara za održavanje gradskog bazena.
  • Samo nabavka natrijum hipohlorita iznosi 630.000 dinara, a tu je i nabavka propana u iznosu od 2.000.000 dinara, kao jedan od najznačajnijih troškova.

Krajem maja najavljen je početak radova na njegovom uređenju za predstojeću sezonu, kada je, između ostalog, najavljen i remont rasvete, motora, nabavka suncobrana – a sve u cilju uređenja bazena za predstojeće tropske dane.

Imajući u vidu činjenicu da je pre desetak dana objavljeno da su radovi privedeni kraju, kao i da je sve spremno sa sezonu kupanja, kao i da je školjka očišćena i ofarbana,ostaju brojna pitanja:

  • Da li je bazen bio spreman za otvaranje 15. juna?
  • Ako nije bio spreman, i ako je postojala potreba za dodatnim radovima, zašto se požurilo sa otvaranjem?
  • O kakvim dodatnim radovima na uređenju školjke je reč?
  • Koliki je utrošak uzrokovan ispuštanjem vode, da li je reč o planiranom ili neplaniranom utrošku vode i hemikalija potrebnih za pripremu vode?

Lalić međutim ipak naglašava:

„Građani Zaječara ne treba da brinu, jer će bazen tokom letnjih dana kada temperatura vazduha bude odgovorajuća, bazen će svakako raditi. A novina ove godine svakako je ta, da će bazen raditi i u noćnim terminima“.

I dok bazen ponovo ne proradi, da podsetimo da je ulaz ostao nepromenjen u odnosu na prošlu godinu i iznosi 150 dinara, međutim cena za noćno kupanje iznosiće 200 dinara. Nedeljna karta za kupanje košta 900 dinara, dok je visina mesečne karte 3000 dinara.

Radno vreme bazena kada ponovo proradi biće u dnevnom terminu od 11 do 19 sati.

A kada će proraditi… saznaćemo uskoro…

izvor: zaječaronline / glas-zaječara / zamedia.rs

 

- Reklama -

3 KOMENTARA

  1. Nikako da svatim zasto bazen radi tek od 11h?? U CH se otvaraju u 8h,pa ako neko hoce da ispliva trening,zavrsi do 9 i ciao..a ne po guzvi.

  2. tast mu drzi gitarijadu..on truje decu u bazenu…ma sve je super…svako je postavlen gde mu je i mesto..tako se to radi u gradu zajecaru…sve je idealno…

Postavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reklama -
- Reklama -radenković

Najnovije

DJB Zaječar: Kome Zaječarci sređuju kafanu?

Mesna kancelarija Glogovica, prema pisanju članova Gradskog odbora "Dosta je bilo" u Zaječaru, potpisala je ugovor sa Branislavom Trailovićem, PR-om Ugostiteljske radnje "La Ujka...

Zaječarska sela par sati bez struje

Zbog radova na mreži, 12. decembra bez napajanja električnom energijom biće 3 zaječarska sela. Struju neće imati kupci iz: Vražogrnca Trnavca Rgotine(samo oni koji žive prema Zaječaru) Struje...

Humanitarni turnir u malom fudbalu i šutiranju trojki

Ekonomsko-trgoviska škola u Zaječaru organizovaće humanitarni turnir "Za Stojkoviće" u sali zaječarske Gimnazije. Učešće na ovom turniru omogućeno je svim srednjim školama, a kotizacija po...

Niže cene za godišnju članarinu u biblioteci

U Matičnoj biblioteci "Svetozar Marković" biće održana "Noć knjige" uz sniženu cenu za godišnji upis. U okviru ove promocije, biblioteka će u petak, 13. decembra,...
- Reklama -
- Reklama -

Preporuka: