fbpx
Društvo Izdvajamo

Nastavlja se rekonstrukcija Šljivarskog puta u Zaječaru

FOTO: Zaječar online

Šljivarski put u Zaječaru presvučen je asfaltom samo do pola, a od juna 2019. meštani ovog dela grada željno iščekuju početak druge faze radova i završetak rekonstrukcije puta. Početak radova na pomenutoj deonici pre nekoliko meseci trebalo je da obiđe i ministarka Mihajlović, ali je obilazak iz nekog razloga izostao, pa je meštanima samo dato obećanje da će put u celosti biti završen do kraja jula. Pokušali smo da saznamo zašto radovi kasne i da li će uskoro biti nastavljeni.

U prvoj fazi rekonstrukcije ulica Šljivarski put u Zaječaru juna 2019. presvučena je asfaltom u dužini od 670 metara. Tom prilikom gradonačelnik Zaječara Boško Ničić najavio je da će druga faza radova uslediti do kraja jula, kada bi put trebalo da bude urađen u punoj dužini od 1280 metara.

FOTO: Zaječar online

Međutim, druga faza radova ni 3 meseca kasnije nije usledila, jer kako nezvanično saznajemo, prvobitnim planom kompletna rekonstrukcija nije ni bila predviđena, pa se čekalo da za drugu fazu radova ponovo bude napisan i odobren projekat za sanaciju.

Gradonačelnik Ničić 10 oktobra je najavio da bi radovi na Šljivarskom putu trebalo da budu nastavljeni oko 20. oktobra.

” Šljivarski put je regionalni put i za to daje naloge čovek iz Štrabaga. Po mojim informacijama biće nastavljeni radovi, a informacije koje su nama dostavljene u vreme posete ministarke Mihajlović, da će biti urađena prva faza i da će se nastaviti još nekih 600 metara.

Zašto to nije urađeno za mesec dana kako je bilo najavljeno, to pitanje treba postaviti nadzornom organu koji izdaje naloge Štrabagu i Aci Tričkoviću”, kaže Ničić.

Meštani Šljivarskog puta se nadaju da će ulica uskoro biti završena do kraja. Mitrović Ranko, meštanin ove ulice kaže da je, prema njegovim saznanjima, u gornjoj polovini ulice bilo neophodno izgraditi nove, višlje ivičnjake, te da je druga faza radova zbog toga kasnila.

FOTO: Zaječar online

” Ivičnjaci su sve bili pokrivljeni i pali, pa su skoro namestili nove. Ulicu je trebalo možda odmah da završe, ali bi nam značilo i sada da je urade do kraja, da ne bismo morali da čekamo do proleća”, kaže Mitrović.

Marija Krstić kaže da ovako polovično odrađena ulica ne liči ni na šta.

” Ja sam htela da uredim ispred kuće trotoar, da okosim, međutim oni su ovako prokopano sve ostavili, tako da ja ne mogu ni da priđem. nadam se da će uskoro da je asfaltiraju do kraja, jer ovako ostavljena na pola ne liči ni na šta”, kaže Krstić.

Inače, Šljivarski put spada u regionalne puteve, pa su za njegovu rekonstrukciju zaduženo Minstarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i Javno preduzeće “Putevi Srbije”. U njegovu obnovu bi, prema ranijim najavama, trebalo da bude ugrađeno oko 800 tona asfaltne mase.

Dodaj komentar