fbpx

HUMANOST NA DELU: „Rotari klub Zaječar“ darivao posteljinama Dečje odeljenje zaječarske bolnice!

Preporuka:

Predstava „Otac“ leskovačkog Narodnog pozorišta stiže u Zaječar

Adaptaciju dela "Otac" švedskog pisca Augusta Strindberga, u izvođenju trupe leskovačkog Narodnog pozorišta, publika u Zaječaru premijerno će moći...

OŠ „Ljuba Nešić“ obeležila slavu Sveta tri jerarha

U prisustvu sveštenika, učenika i članova kolektiva, sečenjem slavskog kolača u Osnovnoj školi „Ljuba Nešić“ u Zaječaru tradicionalno je...

Predstava „Uspavana lepotica“ za najmlađe Zaječarce

Na sceni Centra za kulturu u Kotlujevcu u petak, 14. februara biće izvedena predstava za decu „Uspavana lepotica“. Ovo je jedna...
- Reklama -

Rotari klub Zaječar, u okviru svojih humanitarnih aktivnosti donirao je 20 kompleta posteljine Dečijem odeljenju Zdravstvenog centra Zaječar.

Vrednost pomenute donacije je 500 evra, a prema rečima načelnika zaječarskog Dečijeg odeljenja dr Mirka Nikolića ova donacija je jako važna i neophodna za dalje funkcionisanje Dečijeg odeljenja.

„Mi im se zahvaljujemo na kompletima posteljine a Rotari klub je inače poznat po svom humanitarnom radu i do sada su pomogalii i drugim odeljenjima Zdrasvtevnog centra u Zaječaru.

Pored svih potreba u svakodnevnom radu, od lekova i opreme, koliko god to zvučalo jednostavno, posteljina i kompleti posteljina uz krevete i opremu je nešto što poboljšava kvalitet boravka dece.

To je roba koja se dosta troši na našem odeljenju i ova donacija je od velikog značaja. Siguran sam da će ova saradnja biti nastavljena i nadalje.

Što se tiče svakodnevnog rada po pitanju opreme, lekova i ostalog, ne nedostaje nam ništa.

Ono na čemu treba raditi je poboljšanje uslova boravka i sređivanje neke infrastrukture

. Kod nas situacija i nije tako loša s obzirom na frekfenciju pacijenata jer su deca u pitanju. S

koro smo renovirali mokre čvorove.

Nešto što bi bilo značajno, a nije mali zahvat, to je stolarija čija bi zamenala dopinela boljem grejanju i hlađenju tokom leta“, istakao je Dr Mirko Nikolić.

Uručenju posteljine prisustvovao je novoizabrani guverner Distrikta 2483, za Srbiju i Crnu Goru, Branislav Ranđelović, koji je istakao da su zaječarski Rotarijanci još jednom izrazili visok stepen odgvornosti i svesti jer su pomogli onima kojima je u ovom trenutku pomoć bila najpotrebnija.

„Rotarijanci deluju u mnogim sferama života.

Ove godine bavićemo se najviše ekologijom, a mi u Srbiji i Crnoj Gori smo se dogovorili da veći broj aktivnosti usmerimo na mlade, na obrazovanje, škole, đake, studente i to kroz kupovinu opreme za škole, kroz stipendije đaka i studenata.

Mislimo da je investicija u obrazovanje i mlade najbolja investicija i da je to najbitnije za budućnost naše zemlje.

Rotarijanci u Zaječaru najbolje vide šta je potrebno gradu. Svaki Rotari klub usmerava svoje aktivnosti u skladu sa potrebama i u skladu sa svojim mogućnostima“, istakao je Ranđelović.

Prema njegovim rečima, ove godine su planirane tri velike aktivnosti, jedna od njih će biti organizovana u Pančevu, vezana za kupovinu ultrazvuka, druga će biti u Beogradu, gde će biti opremljena Popljoprivredna škola a jedna će biti organizovana u svim gradovima gde Rotari klubovi postoje. U tim gradovima će osnovne škole biti opremljene računarskom opremom.

Postavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reklama -   radenković    

Preporuka: