Društvo

Ekipa juniora Dobrovoljnog vatrogasnog društva „Zaječar“ od 9. do 16. jula učestvuje na Vatrogasnoj olimpijadi u Austriji!

U periodu od 9. do 16. jula 2017. godine u vilahu u Austriji biće održana Međunarodna vatrogasna olimpijada.

Muška juniorska ekipa Dobrovoljnog vatrogasnog društva „Zaječar“ iz Zaječara, (učenici uzrasta od 12 do 16 godina), nakon pobede na opštinskom i okružnom vatrogasnom takmičenju i ostvarenog najboljeg rezultata na državnom takmičenju prošle godine, plasirala se na ovo prestižno takmičenje.

Ovo je prvi put u istoriji da neka ekipa sa prostora Timočke Krajine predstavlja reprezentaciju Srbije na međunarodnom vatrogasnom takmičenju.

Da podsetimo, pobednici sa okružnog takmičenja održanog 2. juna 2016. godine na gradskom stadionu u Zaječaru predstavljali su naš okrug na Zlatiboru, gde je održano Državno vatrogasno takmičenje u periodu od 8. do 10. jula 2016. godine.

Zaječarski okrug su predstavljale 4 ekipe, podmladak (muška i ženska ekipa) i juniori (muška i ženska ekipa) sa ukupno 40 takmičara.

Na Državnom vatrogasnom takmičenju, u jakoj konkurenciji ekipa sa dugom tradicijom iz cele Srbije, najbolji rezultat u kategoriji muške ekipe juniora je imala ekipa zaječarskog okruga.

Inače ovu ekipu su činili učenici OŠ „J.J. Zmaj“ iz Salaša.

Tako je ova ekipa izborila plasman za vatrogasnu olimpijadu u Vilahu gde će predstavljati našu državu.

(O njihovim uspesima na pomenutim takmičenjima pisali smo OVDE. )

Kako kažu treneri juniorske reprezentacije, Milan Milanović i Dalibor Đorđević, ekipa naše reprezentacije u prvom delu pripremala se u otežanim uslovima na neravnom i brdovitom terenu, ali veruju da je to ključ uspeha, jer ako u ovim slovima postignu dobar rezultat imaće prednost nad ostalim reprezentacijama u Austriji gde se takmičenje održava na idealnoj podlozi.

Drugi, poslednji deo priprema (treninzi) 6. i 7. jula biće održani na gradskom stadionu u Zaječaru,u periodu od 17 do 19 sati.


Želimo da napomenemo da DVD Zaječar od svojih sredstava finansira put i sedmodnevni smeštaj u Austriji kao i celokupan rad sa decom u protekle dve godine!

SVAKA ČAST, SAMO NAPRED!!!

Dodaj komentar