Izdvajamo Sport

Ekipa iz Rudne Glave pobednik Seoskih sportskih igara Srbije

FOTO: sportskisavezsrbije.rs

Tačka na uspešnu pilot sezonu “ Seoskih sportskih igara“ stvaljena je 31. avgusta, kada je u Rudnoj Glavi nadomak Majdanpeka održano državno finale. Pobednici manifestacije za 2019. godinu bili su domaćini, sportisti iz Rudne glave, dok su poziciju vicešampiona zauzeli sportisti iz Beloševca u opštini Valjevo. Treće mesto zauzela je ekipa iz Miločaja nadomak Kraljeva.

Seoske igre Sportskog saveza Srbije zaživele su već ove prve godine i oduševile sve, konstatovano je nakon završetka kvalifikacija u pet područja – u selima nadomak Valjeva, Kraljeva, Majdanpeka, Petrovca na Mlavi i Zaječara. U finalu van takmičarske konkurencije bilo je i ekipa iz Republike Srpske, ekipa Vojske Srbije, kao i gosti iz NR Kine kojima se dopala čitava ideja.

FOTO: sportskisavezsrbije.rs

Ove godine održana je pilot sezona Seoskih igara, a ideja osnivača predsednika Sportskog Saveza Srbije (SSS) Davora Štefaneka i generalnog sekretara SSS Gorana Marinkovića jeste da tradicija bude nastavljena i narednih godina i decenija:

Davor Štefanek

“ Iznenađeni smo koliko su pozitivno prihvaćene Seoske igre“, konstatovali su čelni ljudi Sportskog saveza Srbije.

Prema njegovim rečima, Seoske igre su dokaz da se u Srbiji ne vodi računa samo o profesionalnom sportistima već i o rekreativcima.

“ Upravo je to cilj ove manifestacije. Pogotovo želimo da animiramo naše ljude koji žive na selu. Svakako da i oni zaslužuju našu pažnju. Zahvaljujući masovnosti doprinosi se i zdravlju nacije“, kazao je Štefanek.

Finalisti su se u Rudnoj Glavi nadmetali su se u sledećim disciplinama: nadvlačenje konopca, skok u dalj iz mesta, obaranje ruku, nadvlačenje štapa, mali fudbal, odbojka, šah, narodno rvanje, poligon sa preprekama, bacanje kamena, struganje oblica i trka u džaku.

Ekipa iz Rudne glave, koja je pobedila u finalu osvojila je vrednu nagradu – teren koji će biti izgrađen u njihovom mestu.

Dodaj komentar