fbpx
BuyBitcoinswithDebitCard
Izdvajamo Sport

Počele “Seoske sportske igre” na Popovoj plaži u Zaječaru (FOTO)

Posle više od dve decenije u Zaječaru su ponovo organizovane “Seoske sportske igre”. Takmičenje je okupilo učesnike iz 6 zaječarskih sela koji će se nadmetati sa ekipama iz isto toliko gradova u Srbiji. Dve najbolje plasirane ekipe ućiće u finale koje će biti održano 31. avgusta i 1. septembra u Rudnoj glavi nadomak Majdanpeka. Pobednička ekipa osvojiće izgradnju modernog sportskog terena za svoje selo.

Grad Zaječar je jedan od šest gradova u kome su održanе kvalifikacijе za finalе rеpubličkih „Seoskih sportskih igara“. Ova značajna manifestacija koja afirmiše amaterski sport održana je danas na zaječarskoj Popovoj plaži, a učešće su uzele ekipe iz sela Veliki Izvor, Grljan, Zvezdan, Gamzigrad, Rgotina i Šljivar.

Davor Štefanek

Ispred Sportskog Saveza Srbije, koji je i organizator ove manifestacije, prisutnima se obratio predsednik saveza Davor Štefanek. Ovaj zlatni olimpijac svim ekipama poželeo je sreću i da najbolji pobedi.

” Nadam se da ćete najpre lepo da se zabavite i da ću da vas vidim kako se u finalu borite za svoje selo. U finalu ćete kao suparnike imati i ekipu Sportskog saveza Srbije i nadam se da će i danas i 31. avgusta u Rudnoj glavi sve da protekne u duhu fer pleja”, rekao je Štefanek.

U ime grada prisutnima se obratio pomoćnik gradonačelnika za kulturu i informisanje Vujadin Milošević.

Vujadin Milošević

“Posle više od dve decenije sportske seoske igre su se vratile u naš grad. Nadam se da ćemo u nekoj bliskoj budućnosti mi biti domaćini finala sportskih igara”, kazao je Milošević.

Dragiša Simonović

Predsednik Sportskog saveza grada Zaječara Dragiša Simonović istakao je da će ovaj savez uvek činiti veliki napor da propagira zdrav način života.

Seoskim sportskim igrama u Zaječaru prisustvovao je i generalni sekretar sportskog saveza Srbije Goran Marinković.

A pre početka takmičenja prisutne su uz splet igara zabavili članovi Kulturno-umetničkog društva “Nikola Pašić” iz Zaječara.

Finale pomenutog takmičenja zakazano je za 31. avgust i 1. seprembar u selu Rudna glava nadomak Majdanpeka, inače mesta gde su pre tačno 75 godina organizovane prve seoske igre u Srbiji.

Inače, prema rečima organizatora do održavanja finala dozvoljeno je da ekipe promene do 5 članova svoje ekipe, ali broj članova ostaje nepromenjen: 15 ukupno, od kojih bar trećina moraju biti žene.


Dragan Živković najbolji rvač Seoskih sportskih igara u Zaječaru

Dragan Živković (desno)

Prva disciplina u okviru koje su se nadmetali takmičari iz 6 zaječarskih disciplina bila je rrvanje.

Pre zvaničnog početka takmičenja, takmičar iz Zvezdana zagrevao se u društvu zlatnog srpskog olimpijca Davora Štefaneka, koji ga je uz malo muke na kraju ipak oborio na zemlju.

U konkurenciji 6 takmičara iz Velikog Izvora, Grljana, Zvezdana, Gamzigrada, Rgotine i Šljivara, titulu najboljeg rvača odneo je Dragan Živković iz Gamzigrada.

Pogledajte borbu ostalih takmičara snimljenu kroz objektiv našeg fotoreportera:

Nakon rvanja, usledio je skok u dalj i bacanje kamena s ramena.

Od 11 sati takmičari su se nadmetali u disciplini u nadvlačenju konopca. Samo pola sata kasnije i nadvlačenje štapa, dok je za 12 sati zakazano takmičenje u šahu, potom i obaranje ruku, a ekipe fudbalera i odbojkaša snage će odmeriti od 15 sati i 30 minuta na terenima na Popovoj plaži.

Dodaj komentar