Društvo Izdvajamo

Dug za struju „Direkcije za izgradnju“ 157 miliona dinara

FOTO: zajecaronline.com

Na današnjoj sednici Gradskog veća u Zaječaru, bilo je reči i o reprogramu duga za struju JP „Direkcije za izgradnju“. Dug za struju, koje ima ovo preduzeće u likvidaciji, iznosti nešto više od 157 miliona dinara.

Gradski većnici u Zaječaru, između ostalog, razgovarali su i o otplati duga za struju JP „Direkcije za izgradnju“. Dug za struju predstavlja skoro polovinu duga, zbog koga je ovo preduzeće u likvidaciji.

„Mi smo u vezi sa Elektroprivredom Srbije koja radi na izradi Nacrta ugovora i sporazuma i kada to bude gotovo, zajedno sa ovim Programom mera koji treba da usvoji Skipština grada Zaječara, prosleđuje se nadležnim organima na razmatranje. Onda će Vlada Republike Srbije da donese Zaključak o ovom programu i delu“, kaže Sunčica Lalić Stojanović, izvestilac.

Najveći dug koji je JP „Direkcija za izgradnju“ imala jeste dug prema Elektroprivredi. To predstavlja i više od polovinu duga zbog kojeg je ovo preduzeće u blokadi, poručila je Marina Milić, zamenik gradonačelnika Zaječara.

„Imamo obavezu da taj dug formalno preuzmemo, da bi mogli da sklopimo sporazum sa Elektroprivredom i da nam Elektroprivreda omogući otplatu duga na što više rata. Na taj način bi se rasteretio i budžet“, rekla je Milić.

Ako se na ovaj Program mera dobije saglasnost Vlade Srbije i Elektroprivrede, onda će moći da se zaključi novi reprogram. Na taj način biće izmiren jedan deo obaveza „Direkcije“, kako bi se likvidacija privodila kraju, dodaje Milić.

FOTO: zajecaronline.com

1 komentar

Dodaj komentar