Izdvajamo Politika

Dr Nenad Ristović: “Vodovod Zaječar” vodi kriminalni klan, grad nam propada, građani Zaječara, to ne smemo dozvoliti

Na press konferenciji Grupe građana “Pobeda za naš grad – Dr Nenad Ristović” najavio je izlazak na izbore u Mesnoj zajednici Vratarnica, kao i početak priprema za vanredne, prevremene izbore u gradu Zaječaru.

Konferencija za medije trebalo je da bude održana na dan obeležavanja godišnjice registracije Grupe građana “Pobeda za naš grad – Dr Nenad Ristović”, ali je zbog vanredne situacije ona odložena i održana danas. Na samom početku, lider ove grupe, Dr Nenad Ristović, svim članovima je čestitao ovaj mali jubilej, a zatim najavio izbore u Vratarnici.

“Pozivam sve žitelje Vratarnice da 21.6.2020. godine glasaju za listu “Pobeda za naš grad”. Na ovim izborima očekujemo pobedu i pripremamo se za vanredne, prevremene izbore u gradu Zaječaru i preuzimanje vlasti, kao i njeno formiranje zajedno sa narodom, čime bi zaustavili propadanje našeg grada”, rekao je Ristović.

Dr Ristović je naglasio da se u prethodnom periodu desio niz situacija o kojima građani moraju biti obavešteni.

“Javno preduzeće “Vodovod Zaječar” pokušalo je da na jedan nelegalan način, a u rukama kriminalnog klana formira cenu od 38 dinara za tehničku vodu i time pokrije dug “Delta agrara” prema preduzeću “Vodovod Zaječar” i prema građanima Zaječara tako što bi vodu za piće tako platili gradu. Građani Zaječara, to ne smemo dozvoliti”, kaže Ristović.

On je napomenuo da direktor ovog preduzeća od 18.3.2020. godine više ne može da vrši tu funkciju jer mu je istekao mandat i da se daljim vršenjem iste funkcije nalazi u krivičnom delu, kao i da je svaki njegov potpis nevažeći.

Ristović se osvrnuo i na oduzimanje vašara JP “Higijena Zaječar”, kao i dodeljivanje ove delatnosti JP “Timok održavanje”.

“Ovakvim potezom preduzeću JP “Higijena Zaječar” se oduzima prihod od 13,5 miliona sredstava koja su se slivala u budžet i ono se uvodi u stečaj, a jedan broj radnika će biti otpušten. Na ovaj način se formira političko privatno partnerstvo gde bi delatnost grobljanskih usluga i zelene pijace dali na gazdovanje privatniku”, kaže Ristović.

Govoreći o JP “Timok održavanje” koje je preuzelo delatnost oraganizovanja vašara, Ristović je podsetio na brojne nejasnoće u njegovom poslovanju.

“Državna revizorska institucija dala je mišljenje o završnom računu ovog preduzeća koje je bilo sa rezervom u kom stoji da oni smatraju da ono neće moći da izvrši servisiranje kratkotrajnih zaduženja, što znači da preduzeće ne može da likvidno posluje. Još nismo izmirili dugovanja za “Direkciju za izgradnju” grada Zaječara, koja od janura 2015. godine ima zatvoreni račun. Preko 350 miliona dinara iz budžeta grada Zaječara, para građana Zaječara, plaćene su za namirenje duga ove firme. Firma naslednica „Urbanizam i izgradnja“, uvedena je pre par dana u likvidaciju”, rekao je Ristović.

“Skupo nas košta igranje vlasti sa narodnim parama”

Na pitanje da li postoje neke informacije oko vanrednih izbora jer do sada ništa nije najavljeno, Ristović je rekao da jednostavno nemamo vremena da cekamo.

“Ako pogledate budžet grada i u kakvoj se situaciji Zaječar trenutno nalazi, mi prosto nemamo vremena da čekamo, a ukoliko bismo čekali redovne izbore sa ljudima koji ovde reprezentuju vlast i rade za svoje lične interese, nećemo imati svetlu budućnost.”, kaže Ristović.

Za kraj, Ristović je rekao da podržava one koji će izaći na parlamentarne izbore, ali i one koji će ih bojkotovati.

“Sve one koji se odluče da izađu na izbore, podržavam pod uslovom da dobro razmisle za koga će dati glas. Sa druge strane, svi oni koji se odluče za bojkot, neka dobro razmisle šta će biti sa njihovim glasom. I jedni i drugi treba da znaju da i izlaženjem i ne izlaženjem, nekome dajete glas. Samo vi odlučujute kome”, zaključio je Ristović.

2 komentara

Dodaj komentar