Izdvajamo Kultura

Bogat muzički program obeležio 4. Outhide Festival u Zaječaru

„Who See“, na Outhide Festivalu u Zaječaru
POGLEDAJTE PODKAST 'PRIČE U NAMA'

Proteklog vikenda u Zaječaru održan je Outhide Festival, četvrti po redu festival muzike i umetnosti. Više stotina posetilaca moglo je tokom dva dana da uživa u bogatom muzičkom programu, na tri stejdža.

Nastupi vodećih imena domaće elektronske muzičke scene i ove godine napravili su odličnu atmosferu na sva tri stejdža. Takođe, pored dobro poznatih afirmisanih izvođača, na Outhide Festivalu nastupili su mladi umetnici, koji su odabrani putem konkursa.

Prve festivalske večeri na „Alt stejdžu“ su svirali „Natalee“, „KDŽK“, „Buč Kesidi“, Dimitrije Dimitrijević, „Vacuum“ i crnogorski rep duo „Who See“. Na „Tsaheylu bini“ nastupili su: „Freepesic“, Mina Poznanović, „Redacs“, „Kablovi“, „Felver“, „Coeus“. Na „Zalet stejdžu“ natupili su: „Havarija i Peruzzi“, „Spliff“, „Arxiva“, “Moyne Sevqet“, „Neki stranac“ i „Deterdžentlmen“.

Crnogorski rep duo „Who See“ ujedno je i svojim nastupom privukao i veliki broj posetilaca.

„Nismo mnogo očekivali, ali smo dobili sve što smo želeli. Publika je fenomenalna. Prvi put smo u Zaječaru. Organizacija je na nivou i voleli bismo da se ponovo pojavimo ovde“, kaže Dejan Dedović – Deda iz grupe „Who See“.

Dejan Dedović – Deda, „Who See“, na Outhide Festivalu u Zaječaru

Drugo veče na Outhide festivalu obeležili su nastupi raznolikih muzičkih žanrova. Na „Alt stejdžu“ svirali su: „Zašto Kafka?“, „G.M.O“, „Naopak i Infamous i Bee i Taz“, „Svemirko“, „Jal“ i „Šajzerbiterlemon“. Na „Tsaheylu bini“ našli su se: Marko Adžić i Lazar F, „Luton“, „Vietmens“, „Minilinija“, „Monosaccharide“, „Kristijan Molnar“. Na „Zalet stejdžu“ nastupili su: Bane, „Agos“, „Noizy Wilson“, „Kick Kong“, „Kilo Kilo“, „Fokus i Jić“.

Mario Đorđević – Noiz, „Who See“, na Outhide Festivalu u Zaječaru

Tematika ovogodišnjeg izdanja festivala bila je misticizam istočne Srbije, a organizacioni tim je na originalan način pristupio ovoj temi. Sve tri bine imale su zasebnu temu. Tema festivala bile su „Bapske priče“.

„Cilj ovog festivala je da kroz kvalitetne i raznovrsne programe unapredi kulturnu scenu, kao i turističku ponudu i lokalni ekonomski razvoj grada Zaječara“, navode organizatori.

Povodom Outhide Festivala organizovan je i prateći program na raznim lokacijama u Zaječaru. Dnevni program su činele promocije, panel diskuskije, projekcije filmova, svirke… Takođe, nisu izostali ni grafit zona, kao ni Outhide Festić za najmlađe posetioce. Kamp, za sve koji su iz drugih gradova došli na Outhide Festival, i ove godine je bio besplatan.

Outhide Festival organizuje se svake godine u park šumi Kraljevica, u Zaječaru. Na prostoru gde se održava festival, nalazi se spomenik palim borcima u NOR- u i žrtvama fašističkog režima umetnika Vladimira Veličkovića.

4. Outhide Festival u Zaječaru

Dodaj komentar