fbpx

Bogat muzički program obeležio 4. Outhide Festival u Zaječaru

Preporuka:

Do kraja nedelje počinje uklanjanje česme sa trga u Zaječaru

Pomeranje arterske česme sa zaječarskog skvera, najavljeno još početkom septembra 2019. godine trebalo bi da otpočne do 17. novembra,...

Dnevni horoskop za PONEDELJAK – 18. novembar 2019.godine

Nova sedmica započinje u miru, nema turbulencija, te energija koja je vladala tokom vikenda nastavlja da dominira i danas....

Zaječarci više nervozni, nego ljubazni (ANKETA)

Koliko često tokom dana čujete reči poput "hvala", "molim" "izvolite", "oprostite"? Verovatno sve ređe, iako nam je svima dobro...
- Reklama -

Proteklog vikenda u Zaječaru održan je Outhide Festival, četvrti po redu festival muzike i umetnosti. Više stotina posetilaca moglo je tokom dva dana da uživa u bogatom muzičkom programu, na tri stejdža.

Nastupi vodećih imena domaće elektronske muzičke scene i ove godine napravili su odličnu atmosferu na sva tri stejdža. Takođe, pored dobro poznatih afirmisanih izvođača, na Outhide Festivalu nastupili su mladi umetnici, koji su odabrani putem konkursa.

Prve festivalske večeri na „Alt stejdžu“ su svirali „Natalee“, „KDŽK“, „Buč Kesidi“, Dimitrije Dimitrijević, „Vacuum“ i crnogorski rep duo „Who See“. Na „Tsaheylu bini“ nastupili su: „Freepesic“, Mina Poznanović, „Redacs“, „Kablovi“, „Felver“, „Coeus“. Na „Zalet stejdžu“ natupili su: „Havarija i Peruzzi“, „Spliff“, „Arxiva“, “Moyne Sevqet“, „Neki stranac“ i „Deterdžentlmen“.

Crnogorski rep duo „Who See“ ujedno je i svojim nastupom privukao i veliki broj posetilaca.

„Nismo mnogo očekivali, ali smo dobili sve što smo želeli. Publika je fenomenalna. Prvi put smo u Zaječaru. Organizacija je na nivou i voleli bismo da se ponovo pojavimo ovde“, kaže Dejan Dedović – Deda iz grupe „Who See“.

Dejan Dedović – Deda, „Who See“, na Outhide Festivalu u Zaječaru

Drugo veče na Outhide festivalu obeležili su nastupi raznolikih muzičkih žanrova. Na „Alt stejdžu“ svirali su: „Zašto Kafka?“, „G.M.O“, „Naopak i Infamous i Bee i Taz“, „Svemirko“, „Jal“ i „Šajzerbiterlemon“. Na „Tsaheylu bini“ našli su se: Marko Adžić i Lazar F, „Luton“, „Vietmens“, „Minilinija“, „Monosaccharide“, „Kristijan Molnar“. Na „Zalet stejdžu“ nastupili su: Bane, „Agos“, „Noizy Wilson“, „Kick Kong“, „Kilo Kilo“, „Fokus i Jić“.

Mario Đorđević – Noiz, „Who See“, na Outhide Festivalu u Zaječaru

Tematika ovogodišnjeg izdanja festivala bila je misticizam istočne Srbije, a organizacioni tim je na originalan način pristupio ovoj temi. Sve tri bine imale su zasebnu temu. Tema festivala bile su „Bapske priče“.

„Cilj ovog festivala je da kroz kvalitetne i raznovrsne programe unapredi kulturnu scenu, kao i turističku ponudu i lokalni ekonomski razvoj grada Zaječara“, navode organizatori.

Povodom Outhide Festivala organizovan je i prateći program na raznim lokacijama u Zaječaru. Dnevni program su činele promocije, panel diskuskije, projekcije filmova, svirke… Takođe, nisu izostali ni grafit zona, kao ni Outhide Festić za najmlađe posetioce. Kamp, za sve koji su iz drugih gradova došli na Outhide Festival, i ove godine je bio besplatan.

Outhide Festival organizuje se svake godine u park šumi Kraljevica, u Zaječaru. Na prostoru gde se održava festival, nalazi se spomenik palim borcima u NOR- u i žrtvama fašističkog režima umetnika Vladimira Veličkovića.

4. Outhide Festival u Zaječaru

Postavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reklama -radenković

Najnovije

Novi kviz za srednjoškolce u Tehničkoj školi

U cilju druženja i takmičenja u opštem znanju, biće organizovan još jedan kviz u prostorijama Tehničke škole u Zaječaru. Kao pandan Pub Quizu, već nekoliko...

Program promocije preduzetništva i samozapošlјavanja u RPK Zaječar

U Regionalnoj privrednoj komori Zaječarskog i Borskog upravnog okruga biće održan "start up program" povodom podsticaja razvoja preduzetništva. Program ima za cilј da podstakne samozapošlјavanje...
- Reklama -
- Reklama -

Preporuka: