Kultura

U Zaječaru počelo oslikavanje grafita i murala u okviru Outhide Festivala

FOTO: zajecaronline.com
POGLEDAJTE PODKAST 'PRIČE U NAMA'

U okviru četvrtog Outhide Festivala u Zaječaru, organizovana je Grafit zona, gde umetnici iz cele Srbije oslikavaju grafite i murale.

„Graffiti workshop“ naziv je programa oslikavanja grafita i murala, koji su deo četvrtog Outhide Festivala u Zaječaru. Tim povodom, u ulici Nikole Pašića, na zidu jedne zgrade, oslikan je mural „bake“.

FOTO: zajecaronline.com

Tema ovogodišnjeg festivala podno Kraljevice jeste „Bapske priče“, tako da zbog toga je za mural izabran lik „bake“. Takođe, na Outhide Festivalu teme se ogledavaju u misticizmu istočne Srbije i vlaške magije.

„Ove godine imamo veliku priču slikanja murala prvi put u Zaječaru na velikoj površini. Umetnik Endo iz Čačka radi mural. Zid na ovoj zgradi nam se jako dopao, a sakupili smo potpise stanara i dobili smo dozvolu od opštine“, kaže Nevena Vićentić, iz organizacionog tima Outhide Festivala.

Nevena Vićentić; FOTO: zajecaronline.com

Takođe, umetnici iz Zaječara i iz drugih gradova u Srbiji oslikavali su grafite u centru grada, na veliko oduševljenje prolaznika.

FOTO: zajecaronline.com

Četvrti po redu festival muzike i umetnosti – Outhide, održaće se 26. i 27. jula 2019. u Zaječaru, na dobro poznatoj lokaciji u Park-šumi „Kraljevica“. Biće organizovan muzički program na 3 zasebna tematska stejdža, brojne aktivnosti u promotivnom periodu i prateće aktivnosti u sedmici pre festivala.

FOTO: zajecaronline.com

Dodaj komentar