Izdvajamo Kultura

Sve je spremno za Outhide Festival

Nikola Milenović, Marko Sibinović i Mladen Stefanovski; FOTO: zajecaronline.com
POGLEDAJTE PODKAST 'PRIČE U NAMA'

Četvrti po redu festival muzike i umetnosti – Outhide, održaće se 26. i 27. jula 2019. u Zaječaru, na dobro poznatoj lokaciji u Park-šumi „Kraljevica“.

Kao i prethodnih godina, organizatori su pripremili bogat muzički program na tri stejdža. Publika će uživati u nastupima vodećih imena domaće elektronske muzičke scene. Ljubitelji uživo performansa moći će da čuju popularne izvođače iz čitavog regiona. Program nudi i brojna zanimljiva izvođenja mladih, neafirmisanih umetnika, koji su odabrani putem konkursa.

„Pre samog događaja su u planu brojne aktivnosti u promotivnom periodu, kao i prateće aktivnosti u nedelji pre muzičkog dela festivala. Neće izostati ni graffiti zona u skladu sa dugogodišnjom grafiterskom tradicijom Zaječara, kao ni gastronomska manifestacija za hedoniste. Pravo osveženje biće i dečji program za roditelje i najmađe posetioce

Američka ambasada podržava sve dnevne aktivnosti, a kroz projekat što smo pisali obradili smo sve te kulture i u Zaječaru, zato smo i nazvali svaki dan jednim gradom iz Amerike“, kaže Mladen Stefanovski, programski direktor.

Ono što organizatori posebno naglašavaju je da je za posetioce i ove godine obezbeđen besplatan kamp među četinarima u Kraljevici.

„Kamp je besplatan, a pristup kampu biće moguć u petak 26. jula ujutru, na glavni dan festivala. Kamp organizujemo u saradnji sa IO „Đorđe Simeonović“ iz Zaječara. Za kampere biće dostupna dva jela, kao i pristup tuš kabinama u Domu izviđača“, rekao je Marko Sibinović, logistički direktor.

Izletište Kraljevica, koje se nalazi u samom Zaječaru, ukrašava spomenik palim borcima u NOR- u i žrtvama fašističkog režima umetnika Vladimira Veličkovića.

Sva tri stejdža koja će biti tamo imaće posebnu dekoraciju. Tematika ovogodišnjeg izdanja festivala je misticizam istočne Srbije, a organizacioni tim će nastojati da na originalan način pristupi ovoj temi.

„Outhide svake godine ima svoju priču i tematiku. Ove godine to je misticizam istočne Srbije. Kroz temu vezujemo se dosta za vlašku magiju. Za tu tematiku napravićemo i dekoraciju na festivalu. Stejdževi će takođe biti podeljeni po tematici“, poručio je Nikola Milenović, kreativni direktor.

Nikola Milenović, Marko Sibinović i Mladen Stefanovski; FOTO: zajecaronline.com

Karte se mogu nabaviti po ceni od 800 dinara u svim WinWin Shop i Emmi Shop prodavnicama širom Srbije i online putem linka: https://bit.ly/2IgH3oM.

Akcija 4+1 za kupovinu ulaznica važe do 23. jula, a 22. i 23. jula u Prostoru za pomak u Zaječaru, mogu se nabaviti ulaznice za oba festivalska dana po ceni od 1000 dinara.

Festival sprovodi Timočki Omladinski Centar u saradnji sa „Zaječarskim prvom“, Whisperr, a pokrovitelj je Grad Zaječar. Dnevne aktivnosti podržava ambasada Sjedinjenih Američkih Država.

Više informacija na: outhidefestival.com, ili na fejsbuk strani: Outhide Festival

Dodaj komentar