Sport

Bobana Momčilović Veličković najbolja u 2020. godini

Bobana Momčilović Veličković

Streljački savez Srbije i Olimpijski komitet Srbije proglasili su posthumno Bobanu Momčilović Veličković za najbolju u 2020. godini.

Kako je naveo Streljački savez Srbije, ostaće upamćena kao jedan od najboljih strelaca vazdušnim pištoljem 21. veka, trostruka pojedinačna šampionka Evrope, članica pet ekipa Srbije vazdušnim pištoljem koje su se okitile zlatom u timskoj konkurenciji na prvenstvima Starog kontinenta, finalista Olimpijskih igara, višestruka šampionka države…

Olimpijski komitet Srbije doneo je odluku da titulu najuspešnije sportistkinje dodeli posthumno Bobana Momčilović Veličković iz Bora, koja je u februaru 2020. godine osvojila zlatnu medalju, na Evropskom prvenstvu održanom u Vroclavu u disciplini vazdušni pištolj 10 metara.

Trofej je suprugu Bobane Momčilović Veličković, Miroslavu Momčiloviću, dodelio predsednik Olimpijskog komiteta Srbije, Božidar Maljković. Suprug preminule olimpijke zahvalio se u ime porodica Momčilović i Veličković Olimpijskom komitetu Srbije.

Bobana Momčilović Veličković, koja je na Evropskom prvenstvu u Vroclavu krajem februara prošle godine osvojila zlato vazdušnim pištoljem, a potom bila članica tima koji je izborio titulu ekipnog prvaka Evrope, preminula je u junu u 31. godini.

Mural posvećen Bobani nalazi se na ustanovi „Sportski centar Bor”, pored streljane u kojoj je započela svoje šampionske korake.

Dodaj komentar