fbpx
Kultura

Audicija za prijem novih članova u Gradski folklorni ansambl „ZORA“

Narodno pozorište Timočke Krajine – Centar za kulturu “Zoran Radmilović” u Zaječaru 10. aprila 2019. godine organizuje audiciju za prijem novih članova u Gradski folklorni ansambl „ZORA“. Pravo prijave imaju osobe između 15 i 30 godina starosti.

Na festivalima širom Srbije opšteprihvaćeno je mišljenje da su najbolji čuvari narodne tradicije upravo igrači i svirači. Zato je pre tačno godinu dana Zaječaru vraćen veliki mešoviti gradski hor i folklorni ansambl, koji su od osnivanja imali za cilj da na najbolji mogući način prezentujuj kulturu i tradiciju grada Zaječara, ali i čitavog regiona.

Prilikom osnivanja 2018. godine gradski većnik zadužen za kulturu Vujadin Milošević istekao je da hor i folklor imaju punu podršku grada Zaječara, a tom prilikom je izrazio i nadu da ću u budućnosti biti formiran i igrački orkestar.

Omladinski folklorni ansambl do sada je brojio oko 30-ak članova što je prema rečima rukovodioca ansambla Nenada Petkovića optimalan broj za kvalitetan rad.

Podsećamo, svoju prvu promociju i prvi nastup gradski folklorni ansambl imao je 19. septembra 2018. godine u zaječarskom pozorištu, kao uvod u Festival hrišćanske kulture koji je usledio nešto kasnije.

Od svog osnivanja folklor je vredno uvežbao tri koreografije, i to igre iz Crnorečja, okoline Leskovca i Kobišnice.

Audicija za prijem novih članova u Gradski folklorni ansambl “Zora” biće održana u sredu, 10. aprila od 20 sati u Domu kulture u Kotlujevcu.

1 komentar

Dodaj komentar