Povodom obeležavanja 29. Nedelje zdravlja usta i zuba Zavod za javno zdravlje „Timok“ u Zaječaru raspisuje od 13. do 19. maja konkurs za izbor najboljeg literarnog sastava i likovnog rada na temu: “Oralno zdravlje čuvamo od najranijeg detinjstva”.

Cilj konkursa je da se podstakne zdravstveno vaspitni rad u vrtićima i osnovnim školama na temu oralnog zdravlja i edukuju deca o značaju i načinima očuvanja zdravlja usta i zuba, naročito u okviru porodice i uslovima koje ona omogućava.

“ Vrtići i osnovne škole mogu da dostave po tri najbolja likovna rada u kategoriji predškolski uzrast i po tri najbolja literarna i likovna rada u kategoriji učenika – uzrast I – IV razred osnovne škole i V-VIII razred“, napominju iz ZZJZ „Timok“ Zaječar.

Radovi se dostavljaju okružnom zavodu/institutu za javno zdravlje, Centar za promociju zdravlja, sa naznakom »Za konkurs XXIX Nedelja zdravlja usta i zuba« do 20. maja 2019. godine.

Likovni radovi bi trebalo da budu urađeni na papiru, u formatu bloka broj 5.

„Najbolji likovni i literarni radovi biće izabrani na nivou okruga, a zatim dostavljeni Institutu za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut“ i prezentovani na simpozijumu zdravstvenog vaspitanja u stomatologiji.

Radovi se neće vraćati već će biti korišćeni za dizajn i štampanje zdravstveno promotivnog materijala u cilju kontinuirane promocije zdravlja usta i zuba među opštom populacijom“, napominju iz Zavoda za javno zdravlje ,,Timok,, Zaječar.

Konkurs je namenjen deci u vrtićima i učenicima osnovnih škola u Republici Srbiji.

Postavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here