Sport

Zvezda bez Kampaca do 23. februara?

POGLEDAJTE PODKAST 'PRIČE U NAMA'

Košarkaška komisija za finansije Evrolige izrekla je sankciju koja se sastoji od zabrane registracije novih igrača i trenera do 28. februara 2023. godine i kazne od 25.000 evra Crvenoj zvezdi zbog teškog kršenja Pravilnika o finansijskoj stabilnosti i fer-pleju.

Slučaj je 1. decembra 2022. godine Komisija za kontrolu upravljanja uputila Finansijskoj komisiji,  Finansijsko veće je otvorilo sudski postupak i izreklo privremenu zabranu Zvezdi, kojom je zabranjeno registrovanje igrača i trenera.

Uvedene sankcije uzimaju u obzir ozbiljnost prekršaja, koji uključuje kašnjenje obaveza prema igračima iz tekuće i prethodnih sezona, kao i davanje netačnih ili neistinitih informacija, omogućavajući klubu da iskoristi neprikladnu konkurentsku prednost i nastavi sa svojim normalnim radom uprkos neregularnom finansijskom stanju.

Veće je razmotrilo i prethodne prekršaje Crvene zvezde, naime  klub je  kažnjavan dva puta  u prethoidnim sezonama. Sankcija takođe upozorava klub da svako dalje kršenje finansijskog fer pleja može dovesti do strožih sankcija.

Na ovu odluku može se uložiti žalba Sudu za sportsku arbitražu.

Iz KK Crvena zvezda Meridianbet smatraju da je ova kazna izuzetno stroga i najavljuju da će se u narednim danima svim pravnim i dozvoljenim sredstvima boriti da  „obore“ ovu kaznu!

Dodaj komentar