fbpx

Zvanično saopštenje branioca Saše Mirkovića: „Očekujemo donošenje oslobađajuće presude“

Preporuka:

Moleban za spas srpskih svetinja u Crnoj Gori održan i u Zaječaru (VIDEO)

U Sabornom hramu Rođenja Presvete Bogorodice u Zaječaru večeras se na molebanu okupio veliki broj Zaječaraca koji su došli...

Čašom vina do boljeg zdravlja

Istraživanja u cilju saznanja da li konzumiranje umerene doze vina na dnevnom nivou može poboljšati zdravlje sve su popularnija...

FOTO DANA: Uz postojeće zagađenje, još malo da „zapržimo čorbu“

Najveći krivci za to što poslednjih meseci dišemo "na škrge" u Timočkoj Krajini su: toplane, industrija, saobraćaj, individualana ložišta,...
- Reklama -

Nakon višemesečnog parničnog postupka u kome se prošle godine sudilo bivšem predsedniku Skupštine grada Zaječara Saši Mirkoviću zbog sporne nabavke novogodišnjih paketića, kojom je budžet Zaječara oštećen za 14 miliona dinara, 7. decembra 2017. godine Mirković je nepravosnažno osuđen na godinu dana zatvora.

Ovo je bila prvostepena presuda na koju su Saša Mirković, kao i tužilaštvo imali pravo žalbe višem Privrednom apelacionom sudu, koje su svakako iskoristili.

Upravo gore pomenuti sud je 31. maja 2018. godine doneo rešenje, kojim se UKIDA presuda Privrednog suda u Zaječaru 6 II 77/2016 od 26.10.2016. godine i predmet se vraća prvostepenom sudu na ponovno suđenje.

Glas Zaječara

Tim povodom medijima u Zaječaru zvaničnim saopštenjem obratila se i branioc Saše Mirkovića advokat Nataš M. Tošić.

Prenosimo vam saopštenje u celosti:

Poštovani predstavnici medija,
Obraćam Vam se u svojstvu branioca Gospodina Saše Mirkovića sledećim zvaničnim saopštenjem:
Krivični postupak protiv mog branjenika, Gospodina Saše Mirkovića, vodjen je na osnovu krivične prijave koju je protiv njega,  a u ime Grada Zaječara, podneo sadašnji Gradonačelnik Zaječara Gospodin Boško Ničić.
Reč je o 1.662 novogodišnja paketića i navodnoj šteti koju je moj branjenik pričinio Gradu Zaječaru u iznosu od nešto više od 13.000.000,00 dinara.
Navedenu krivičnu prijavu Gospodin Ničić podneo je protiv moga branjenika nakon donošenja presude privrednog suda u Zaječaru kojom je Grad Zaječar obavezan da navedeni iznos plati firmi iz Beograda Offy Company.
Dana 30.maja ove godine Privredni apelacioni sud u Beogradu ukinuo je navedenu presudu Privrednog suda u Zaječaru, spise predmeta vratio Privrednom sudu u Zaječaru na ponovno sudjenje i odlučivanje sa jasnim uputstvima da u konkretnom slučaju sporne paketiće niko zvanično nije poručio u ime našeg Grada, pa sledstveno tome Grad Zaječar nije ni bio u obavezi da plati te paketiće, niti je Grad Zaječar ovim pravnim poslom oštećen na bilo koji način od strane Gospodina Mirkovića.
Moj branjenik je prvostepenom nepravosnažnom presudom osnovnog suda u Zaječaru osudjen na godinu dana zatvora zbog štete koju Gradu Zaječaru nije pričinio.
Očekujemo ukidanje navedene presude po našim žalbama od strane Višeg suda u Zaječaru, vraćanje spisa predmeta osnovnom sudu u Zaječaru na ponovno odlučivanje i donošenje oslobađajuće presude gospodinu Mirkoviću.
Kako ste sve vreme izveštavali javnost o sudjenju Gospodinu Mirkoviću, zahtevam da javnost objektivno informišete o svim relevantnim činjenicana vezanim za ovaj postupak objavljivanjem ovog znaničnog saopštenja.
- Reklama -

Postavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reklama -
- Reklama -radenković

Najnovije

Dnevni horoskop za SREDU – 22. januar 2020. godine

Mesec ulazi u Jarca ove srede i boraviće tamo sve do petka. Dan je stvoren i protkan disciplinom, ozbiljnošću, osećajem odgovornosti i celodnevnim fokusom...

Bez grejanja dve zgrade u Požarevačkoj ulici

Zbog havarije na vrelovodu obustavljena je isporuka toplotne energije u zgradama Požarevačka A5 i Požarevačka A6. Radovi na otklanjanju kvara su u toku, nastavak grejanja...

Sudar kod Gamzigradske banje

Na magistralnom putu Zaječar – Paraćin, kod Gamzigradske banje nešto posle 12 sati došlo je do sudara kamiona i automobila marke "alfa romeo". Prema...
- Reklama -
- Reklama -

Preporuka: