Društvo

“Zoranovi dani” od 16. do 23. oktobra, ulaz samo uz potvrdu o vakcinaciji, preležanoj infekciji ili negativan test

FOTO: zajecaronline.com

Na održanoj sednici, Štab za vanredne situacije grada Zaječara doneo je odluku kojom se dozvoljava održavanje festivala “Dani Zorana Radmilovića” u zgradi Narodnog pozorišta Timočke Krajine „Zoran Radmilović“ Zaječar uz strogo poštovanje propisanih mera.

Ulaz na 30. festival „Dani Zorana Radmilovića“ i na 4. „Festival malih pozorišnih formi“ u Kotlujevcu, biće omogućen samo onima koji su primili najmanje dve doze vakcine (a od prijema druge doze je prošlo minimum 21 dan), imaju potvrdu o preležanoj covid-19 infekciji ili PCR, Ag test koji nije stariji od 48 sati od dana posete fesitivalu.

Provera potvrda vršiće se na ulazu u zgradu Narodnog pozorišta Timočke Krajine „Zoran Radmilović“ Zaječar, svakog dana, gde će dežurati najmanje jedan komunalni milicioner, jedan pripadnik policije i jedan pripadnik inspekcijskih službi nadležnih za kontrolu i primenu Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti.

Pripadnici komunalne milicije i policije, koji su ovlašćena službena lica, moraju proveravati matične brojeve na sertifikatima o imunizaciji i potvrdama o preležanoj kovid infekciji i PCR i Ag testovima izdatim od nadležnih zdravstvenih službi (Zdravstvenog centra Zaječar ili ZZJZ „Timok“ Zaječar ili ZZJZ iz kraja iz koga dolaze), sa ličnim kartama (ili bilo kojim dokumentom koji ima sliku i JMBG), da bi se onemogućila zloupotreba tuđih potvrda i sertifikata.

Kupljena karta ili komplet karata za festivale, bez posedovanja potvrda, neće omogućavati ulaz na festivale.

Lica mlađa od 15 godina nisu dužna da imaju navedene potvrde i sertifikate (ali su u obavezi nošenja zaštitnih maski kao i svi drugi posetioci) dok će ostalim licima, koja su imala mogućnost vakcinacije, isti biti neophodni za ulazak na festivale.

​U toku trajanja festivala u sali Narodnog pozorišta Timočke Krajine „Zoran Radmilović“ dozvoljeno je 50% popunjenosti kapaciteta, obavezno je nošenje zaštitne maske (N95) sve vreme boravka u sali i holu pozorišta. Ustanova je dužna da vidno obeleži mesta na kojima nije dozvoljeno sedeti, kao i da obezbedi redare koji će vršiti kontrolu propisanih mera i udaljiti svako lice koje ne nosi masku na propisan način momentalno kada to uoče pre početka, za vreme trajanja predstava ili nakon završetka programa.

Dodaj komentar