Društvo

Značajno povećanje cena za izvoženje smeća i grobljanske usluge

POGLEDAJTE PODKAST 'PRIČE U NAMA'

Pored velikog poskupljenja daljinskog grejanja, odbornici u gradskoj skupštini dali su zeleno svetlo na povećanje cena za usluge izvoženja smeća – za 31,65% i grobljanskih usluga, koje će poskupeti od 38 do 40% od prvog januara.

V.d. direktora JKSP „Zaječar“, Nebojša Božinović, podsetio je da je poslednje poskupljenje usluga izvoženja smeća bilo još 2017. godine.

U obrazloženju ove odluke navodi se da je korekcija cene u visini od 31,65% neophodna zbog održavanja i poboljšanja nivoa usluga, kao i ulaganja u obnavljanje dotrajale opreme uz napomenu da je prethodni cenovnik bio na snazi od prvog dana 2018. godine.

Novi cenovnik sada izgleda ovako:

Pored usluga izvoženja smeća, odbornici su usvojili i zahtev JKP „Higijena“ za povećanje grobljanskih usluga.

Nadzorni odbor JKP „Higijena“ Zaječar utvrdio je nove cene grobljanskih usluga koje će biti između 38 i 40% veće nego do sada.

„Prilikom utvrđivanja elemenata za obrazovanje cena grobljanskih usluga pošlo se od neophodnosti da se postigne nivo cene kojom će se omogućiti pokriće troškova poslovanja koji se vezuju direktno za sam postupak organizovanja i sprovođenja komunalne usluge na sahranjivanju tj. poslova koji se tom prilikom obavljaju. Na osnovu iskazanih kalkulacija Nadzorni odbor je utvrdio nove cene grobljanskih usluga koje su uvećane u rasponu od 38,6 do 40%“, navodi se u obrazloženju.

Evo kako izgleda novi cenovnik koji će važiti od januara:

Dodaj komentar