fbpx
Društvo

ZLATNI PRSTI I ŽELJKO VASIĆ ZA DAN GRADA

ZAJEČAR SUTRA, 7. SEPTEMBRA OBELEŽAVA DAN GRADA, ODNOSNO DAN OSLOBOĐENJA ZAJEČARA U II SVETSKOM RATU – BOGAT PROGRAM NA GRADSKOM TRGU

Povodom obeležavanja Dana oslobodjenja Zaječara u 2. Svetskom ratu, delegacije grada Zaječara, Vojske Srbije, Policijske uprave, SUBNOR-a, Udruženja vojnih penzionera, Udruženja ratnih vojnih invalida i Udruženja vojnih starešina položiće vence na spomen obeležja u gradu, u 10 sati na „Kosturnici“, dok će pola sata kasnije venci biti položeni i na spomenik „Vešala“ na Kraljevici.

Na svečanoj akademiji u zaječarskom pozorištu u 12 sati, biće uručena i najviša priznanja grada zaslužnim građanima i organizacijama povodom Dana grada.
Odlukom odbornika Skupštine grada, dobitnici godišnjih nagrada grada Zaječara za 2016. godinu su dr Petar Paunović i MZ Rgotina, dok su dobitnici povelja učenici Glorija Paunković, Nađa Stamenković, Marina Jovanović, Mihajlo Grbić, Anđela Bešir, Petar Vasiljević i Mateja Vrška.

Od 18 sati, za najmladje Zaječarce biće organizovan Dečiji karneval i maskenbal, kada će mališani iz Predškolske ustanove Đulići pod maskama prodefilovati ulicom Ljube Nešića, od ulice 4. jula do trga. Uslediće program, koji za najmladje Zaječarce pripremaju deca iz zaječarskih vrtića, kao i deca iz zaječarskog Dečijeg centra.

Nakon toga, oko 19 sati, nastupiće Moša Radenković i Zlatni prsti, a zatim i Željko Vasić.

Dodaj komentar