Društvo Timočka krajina

Zijin organizovao veliku akciju čišćenja u krugu rudnika Čukaru Peki

zijin akcija čišćenja
foto: Serbia Zijin Mining DOO Bor https://www.facebook.com/szmbor

Kompanija Srbija Zijin Majning obeležila je Svetski dan zaštite životne sredine akcijom prikupljanja plastičnog otpada u krugu rudnika Čukaru Peki.

“Srbija Zijin Majning je društveno odgovorna kompanija koja je u put izgradnje zelenog rudnika Čukaru Peki utkala svoju istinsku posvećenost bezbednosti i zdravlju na radu, kao i zaštiti životne sredine. Navedeno potvrđujemo ekološkim aktivnostima koje svakodnevno sprovodimo na području našeg rudnika”, poručuju iz ove kompanije.

U ovoj volonterskoj akciji, na površini od 30 hektara prikupljeno je manje od 10 kilograma otpada. Ova činjenica ukazuje na to da je područje rudnika izuzetno čisto.

“U našem godišnjem kalendaru, koji ima 366 ekoloških dana, današnji dan takođe zauzima značajno mesto. U želji da ukažemo na značaj postizanja i očuvanja ekološkog reda, koji postoji na području našeg zelenog rudnika Čukaru Peki, i ove godine, na Svetski dan zaštite životne sredine, ogranizujemo akciju čišćenja i uređenja područja rudnika.

Ovogodišnjom akcijom prikupljanja plastičnog otpada, želimo da ukažemo da je, kao i većina otpadnog materijala, teško razgradiv, zapaljiv i da ima negativni uticaj na životnu sredinu i zdravlje ljudi.

Osim redovnih akcija čišćenja i uređenja, redovno sprovodimo i ozelenjavanje, pošumljavanje i obavljamo rekultivaciju terena.

U prvom kvartalu ove godine posadili smo 30.000 sadnica drveća i žbunastih vrsta. Pre mesec dana zasadili smo i 8.000 cvetnih zasada. Između dva svetska dana posvećena zaštiti životne sredine posadili smo 122.000 sadnica drveća i ozeleneli oko 100 ha površine. To je značajan uspeh i veliki motiv da tako nastavimo i u budućnosti. Potvrđujemo da je rudnik Čukaru Peki pravi ekološki rudnik. Čisto radno okruženje omogućava zdrave uslove rada, a zdravi uslovi rada kreiraju zdravu životnu sredinu za sve nas”, istakla je Lidija Mihajlović, zamenik supervizora za poslove održavanja zelenila u službi za zaštitu životne sredine.

ZaječarOnline/O.B.

Dodaj komentar