fbpx
Hronika

Žena vodnika koji se ubio u kasarni: Moj muž je digao ruku na sebe zbog posla, tužiću Vojsku Srbije

Foto: Z.P. / RAS Srbija

Posle jučerašnjeg samoubistva starijeg vodnika prve klase Saše Nikolova (33) u kasarni „Nikola Pašić“ u Zaječaru, njegova supruga Ljubinka iz sela Željuša kraj Dimitrovgrada smatra da je posao bio glavni razlog što je njen suprug digao ruku na sebe.

Ona kaže da će tužiti Vojsku Srbije kako bi se saznala istina i plačnim glasom sa suzama u očima kaže da je sve krenulo naopako kada je dobio sudski spor sa Vojskom zbog povreda na radu.

 – Ta povreda je nastala zbog njihove greške. Saša je imao je povredu kičme, a to nije prijavljeno kao povreda na radu. Tužio je Vojsku i dobio sudski spor. Od tada na poslu njemu kreće sve nizbrdo. Bio je četni starešina, odnosno magacioner četiri godine. Čekali smo decembar da ga smene sa te funkcije, ali se to nije desilo. I dalje je bio četni starešina iako je imao operaciju kičme i diskus herniju koja se obnovila. Trebao je da ide na neka dodatna ispitivanja – kaže Ljubinka, dodajući da je prema njenim saznanjima postojao neki nesklad i sa popisom i kontrolom komisije iz Niša od pre dve nedelje i da je Saša govorio ”da ne može da izdrži taj najveći pritisak i kontrole”.

Foto: Z.P. / RAS Srbija

Foto: Z.P. / RAS Srbija

Saša Nikolov je rođen 1983. godine u Dimitrovgradu. U profesionalnoj vojnoj službi je od 2003. godine. Njegova supruga priča da zbog tih kontrola nije mogao da dođe kući jednog vikenda, ali da je došao sledećeg i da je sve bilo u redu.

– Sa našom decim i prijateljima smo izašli i sve bilo u redu- kaže ona.

Planirali su da se presele u Dimitrovgrad gde su renovirali stan. Njegova supruga kaže da su osam godina u braku i da su poslednje dva meseca odnosi u braku bili skladni kao nikad za sve ove godine.

– Ne opravdavam ga što je digao ruku na sebe, ali želim da saznam šta je dovelo do toga i šta je bio uzrok za ovaj njegov čin. On nije takav čovek. On je borac. Voleo je mene i decu. Volimo i mi njega. Ne znam kako ćemo dalje bez njega. Ići ću do vrha države da se ovo ne bi više dešavalo nikom drugom. Danas je obdukcija i očekujemo da dopreme njegovo telo. Sahrana je sutra na groblju u Željuši. Angažovala sam advokata jer hoću da tužim Vojsku i pronađem krivca zašto su moja deca ostala bez oca. Dolazio je vikendom, a radio je i prekovremeneno. Taj mu prekovremeni rad nije plaćen. Bio je zadužen da vodi računa o pet magacina. Trebalo je u aprilu da bude na godišnjem odmoru ali mu nisu dozvolili- priča njegova supruga Ljubinka dok dočekuje komšije, poznanike i prijatelje koji izjavljuju saučešće.

Saša i Ljubinka imaju dvoje maloletne dece – sina Stefana (7) I ćerku Milu (4). Pored supruge i dece, neutešni su majka Verica, otac Ivan i sestra Tanja.

Izvor: blic.rs

Dodaj komentar