fbpx

ZC poziva žene na mamografski pregled dojki

Preporuka:

„Svetosavska akademija“ 27. januara u zaječarskom pozorištu

U sali Narodnog pozorišta Timočke Krajine „Zoran Radmilović“ u Zaječaru u ponedeljak, 27. januara biće održana Svetosavska akademija. Početak akademije...

Sudar kod Gamzigradske banje

Na magistralnom putu Zaječar – Paraćin, kod Gamzigradske banje nešto posle 12 sati došlo je do sudara kamiona i...

Sat vremena bez struje uži centar Zaječara

U četvrtak, 23. januara zbog radova na mreži bez napajanja električnom energijom biće potrošači nekoliko ulica u Zaječaru: stanovnici...
- Reklama -  

Služba za zdravstvenu zaštitu žena Doma zdravlja i Radiološka služba Opšte bolnice Zaječar u oktobru mesecu obaviće mamografski pregled dojki ženama rodjenim 1956. i 1952. godine.

Iz zaječarskog Doma zdravlja pozivaju da se što veći broj žena rodjene 1956. i 1952. godine, a žive na teritoriji grada Zaječara, odazove pozivu radi obavljanja pregleda u cilju ranog otkrivanja raka dojki.

Od aprila meseca u okviru skrininga raka dojke pozivi su bili upućeni ženama rodjenim 1946, 1948, 1962, 1965, 1950, 1956. i 1960. godine.

Od ukupno 3000 žena, koje su trebale da se odazovu pozivu, odazvalo se tek 560 njih, pa iz službe za zdravstvenu zaštitu apeluju na žene da se odazovu pozivu i time spreče porast broja žena obolelih od ove opake bolesti. Sve žene navedenog godišta koje se nisu odazvale mogu se javiti službi za zdravstvenu zaštitu žena Doma zdravlja svakog radnog dana od 7:30 do 11h.

S obzirom da je rak dojki kod žena u Srbiji vodeći zloćudni tumor i da jedna od osam žena u toku života oboli, važnost ranog otkrivanja je jako bitna u efikasnosti lečenja.

Pregled je obavezan, napominju iz zaječarskog Doma zdravlja, a u slucaju nemogućnosti dolaska treba se javiti na telefon 428-328.

Izvor: radiomagnum.rs

- Reklama -

Postavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reklama -
- Reklama -radenković

Najnovije

„Svetosavska akademija“ 27. januara u zaječarskom pozorištu

U sali Narodnog pozorišta Timočke Krajine „Zoran Radmilović“ u Zaječaru u ponedeljak, 27. januara biće održana Svetosavska akademija. Početak akademije zakazan je za 19 sati,...
- Reklama -
- Reklama -

Preporuka: