fbpx
Sport

Završen “Balkan kup Zaječar 2020”, pobednik ekipa “Feniks” iz Bugarske

foto:facebook.com

“Balkan kup Zaječar 2020” posle 3 dana nadmetanja, završen je pobedom tima “Feniks” iz Bugarske koji je do pehara stigao nakon trijumfa protiv ekipe “KMF Timok”, rezultatom 3:2.

Na ovogodišnjem turniru ušestvovalo je čak 13 bugarskih ekipa i 3 zaječarske. Pored pomenute ekipe “KMF Timok” koja je bila drugoplasirana, zaječarski tim “Uniprom M” stigao je do polufinala takmičenja u kom je kao i “KMF Timok” poražen od kasnijeg šampiona turnira, rezultatom 2:0.

foto:facebook.com

Zanimljivo je da su dve ekipe koje su se sastale u finalu turnira, bile zajedno u grupi B i već u toj fazi odmerile snage prvi put na ovom turniru. Tada je kao pobednik izašla ekipa “KMF Timok” koja je slavila nakon izvođenja penala, pošto je u regularnom delu utakmice rezultat bio 2:2.

U finalu je tok utamice tekao malo drugačije. Vodila je ekipa “Feniksa” sa 2:1 do 2 minuta pred kraj, kada je zaječarski tim u pokušaju da dođe do izjednačenja zaigrao bez golmana, odnosno sa igračem više u polju. Rizik se ovoga puta nije isplatio, kako se jedna lopta odbila pred noge bugarskom igraču koji sa svoje polovine terena šalje loptu u mrežu Timoka. Usledilo je veliko slavlje Bugara, da bi u već u prvoj akciji nakon primljenog gola, zaječarska ekipa odmah zaostatak vratila na 1 gol. Kako se ispostavilo, vremena je bilo premalo za treći pogodak i “Feniks” je slavio konačnim rezultatom 3:2.

Dodaj komentar