fbpx
BuyBitcoinswithDebitCard
Društvo Srbija

Zastava na putu bratstva 63. Padobranske brigade

Udruženje veterana 63. Padobranske brigade u čast prijateljstva i bratstva među pripadnicima 63. Padobranske brigade kojih ima svuda po svetu, organizuje akciju tokom koje će Zastava ove brigade proći kroz mnoge gradove. Tim povodom, Zastava će se na putu bratstva 63. Padobranske brigade naći i u Zaječaru.

Sa niškog aerodroma, 24. novembra 2020. krenula je Zastava na putu bratstva 63. Padobranske brigade, u okviru akcije Udruženja veterana 63. Padobranske brigade u čast prijateljstva i bratstva među pripadnicima ove brigade.

Na početku putovanja obilazi gradove u Srbiji, a kasnije i u Evropi, Rusiji, Americi, Australiji. Na ovom putu, Zastava će proći i kroz Zaječar. Kada napravi pun krug kroz mnoga mesta u svetu, Zastava se vraća u Srbiju.

“Zastavu prati knjiga gde će se upisivati svi padobranci na putu Zastave. Prenosi se iz ruke u ruku padobranaca veterana.  Putovanje Zastave prate fotografije i video materijal od koga će se na kraju napraviti dokumentarni film”, poručuju iz Udruženja veterana 63. Padobranske brigade.

Pored ove akcije, Udruženje veterana 63. Padobranske organizuje više velikih akcija što humanitarnih, što druženja veterana. U organizaciji Udruženja je i međunarodna manifestacija “Balkanski skok prijateljstva”, koji se održava svakog proleća.

“Nije poznato da je u svetu slično udruženje ili grupacija organizovala ovakvu akciju, pa je samim tim značaj naše akcije još veći. U sastavu Udruženja postoji i Padobranski klub kao i Moto klub veterana. Elitna jedinica kakva je Brigada poznata je po zanimljivoj obuci na momente teškoj, posebno je poznata po drugarstvu i poštovanju druga, saborca, ne samo dok traje služenje vojnog roka ili vanrednog angažovanja već i kasnije, što pokazuje i činjenica da smo jedno od najaktivnijih udruženja ovakve vrste”, kažu u ovom Udruženju.

Oni dodaju da veterana 63. Padobranske brigade ima po celom svetu i u kontaktu su, a posebno sada kada to tehnologija dozvoljava.

“Drugarstvo u 63. Padobranskoj je posebno i nesebično. Valjda i zato što smo upućeni jedni na druge, zavisimo životno jedni od drugih, što na skoku, što na angažovanjima. Biti pripadnik 63. Padobranske brigade je čast, to je škola života, poseban način života”, navode iz ovog Udruženja.

Dodaj komentar