fbpx
Kultura

U Zaječaru promovisana knjiga “IZASLANIK IZ LEVANTA” bugarskog autora V`lka Miševa

http://eparhija-timocka.org

U Eparhijskom duhovno-misionarskom kulturnom centru Gostoprimnica u subotu, 17. marta održana je promocija knjige „Izaslanik iz Levanta“ bugarskog autora V`lka Miševa, a u okviru saradnje sa Međunarodnim festivalom Zlatni vitez, čijoj ediciji pripada i ova knjiga.

Promociji je prisustvovao Preosvećeni Episkop timočki g. Ilarion, koji je istakao uspešnost saradnje sa autorima koji rade u okrilju Zlatnog viteza i najavio nove projekcije filmova i drugih kulturnih dešavanja na ovogodišnjem Festivalu hrišćanske kulture koji će se održati tokom septembra u Zaječaru.

Ispred Zlatnog viteza govorio je reditelj Jovan Marković, podsetivši na cilj i značaj saradnje stvaraoca iz svih oblasti umetnosti, pre svega iz slovenskih zemalja, ali i iz celog sveta.

http://eparhija-timocka.org

O samoj knjizi govorio je autor V`lko Mišev, koji je posetioce upoznao sa sadržajem knjige i idejom kojom se vodio pri stvaranju ovog književnog dela.

eparhija-timocka.org

Zlatni vitez obuhvata pozorišni, muzički, likovni i literarni festival. Svi stvaraoci su okupljeni oko slogana „Za moralne ideale i za uzdizanje čovekove duše“.

Inače, mnogi mladi i manje poznati autori doživeli su svoju afirmaciju upravo saradnjom u okviru ovog festivala.

 

Dodaj komentar