Društvo

Zaječarski vatrogasci obeležili Đurđic (VIDEO)

Povodom današnjeg Đurđica, inače slave zaječarskih vatrogasaca, a u okviru obeležavanja meseca zaštite od požara, u Zaječaru je danas organizovana manifestacija „Dan zaštite od požara“.

Manifestacija je počela akcijom dobrovoljnog davanja krvi pripadnika Odeljenja za vanredne situacije u Zaječaru, nakon čega je u zaječarskom pozorištu održana tribina „Evakuacija iz javnih objekata sa akcentom na predškolske i školske ustanove“.

„Prvi deo tribine odnosio se na evakuaciju iz javnih objekata sa akcentom na predškolske i školske ustanove. To je samo početak i najava onoga što će Dobrovoljno vatrogasno društvo Zaječar u saradnji sa Odeljenjem za vanredne situacije da radi, a to su evakuacije zaposlenih i dece iz osnovnih škola“, istakao je Milan Milanović, sekretar Dobrovoljnog vatrogasnog društva Zaječar i dodao:

„Drugi deo tribine posvećen je bio promociji vatrogasnog podmlatka. Malo je poznato da je juniorska ekipa OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“ iz Salaša, nakon osvajanja prvog mesta na okružnom takmičenju u Zaječaru, prvo mesto osvojila i na državnom takmičenju na Zlatiboru i na taj način se plasirala na Vatrogasnu olimpijadu, koja će biti održana jula naredne godine u Vilahu, u Austriji“.

Potom je usledila i predstava učenika Osnovne škole „Desanka Maksimović“ „Gori vatra“, po tekstu i u režiji profesora Stevana Jovanovića.

„Imali smo tu čast da napravimo predstavu o vatrogscima. Naši vatrogasci u predstavi pored toga što pomazu ljudima, životinjama, pomažu i zaljubljenim devojčicama, kojima treba da ugase srce koje gori od ljubavi“, rekao je tom prilikom Jovanović.

Organizator manifestacije je Dobrovoljno vatrogasno društvo, a u saradnji sa Odeljenjem za vanredne situacije u Zaječaru i Ministarstvom unutrašnjih poslova.

Dodaj komentar