fbpx

Zaječarski vatrogasci obeležili Đurđic (VIDEO)

Preporuka:

Bor: Pretio prodavačici makazama i tražio novac

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Boru uhapsili su V.S.(1982) iz Bora, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično...

Da li sneg utiče na zaustavljanje ili širenje zaraze korona virusom?

Sneg inače pomaže da se vazduh očisti od zagađenja. Pahulja se stvori kada se kapljica vode zamrzne u vazduhu....

U istočnoj Srbiji u samoizolaciji 1950 građana: Zaraženi i u Knjaževcu, Svrljigu i Kladovu

Prema podacima sajta covid19.data.gov.rs na dan 28. mart u Timočkoj krajini su registrovana 4 slučaja zaraženih korona virusom u...
- Reklama -

Povodom današnjeg Đurđica, inače slave zaječarskih vatrogasaca, a u okviru obeležavanja meseca zaštite od požara, u Zaječaru je danas organizovana manifestacija „Dan zaštite od požara“.

Manifestacija je počela akcijom dobrovoljnog davanja krvi pripadnika Odeljenja za vanredne situacije u Zaječaru, nakon čega je u zaječarskom pozorištu održana tribina „Evakuacija iz javnih objekata sa akcentom na predškolske i školske ustanove“.

„Prvi deo tribine odnosio se na evakuaciju iz javnih objekata sa akcentom na predškolske i školske ustanove. To je samo početak i najava onoga što će Dobrovoljno vatrogasno društvo Zaječar u saradnji sa Odeljenjem za vanredne situacije da radi, a to su evakuacije zaposlenih i dece iz osnovnih škola“, istakao je Milan Milanović, sekretar Dobrovoljnog vatrogasnog društva Zaječar i dodao:

„Drugi deo tribine posvećen je bio promociji vatrogasnog podmlatka. Malo je poznato da je juniorska ekipa OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“ iz Salaša, nakon osvajanja prvog mesta na okružnom takmičenju u Zaječaru, prvo mesto osvojila i na državnom takmičenju na Zlatiboru i na taj način se plasirala na Vatrogasnu olimpijadu, koja će biti održana jula naredne godine u Vilahu, u Austriji“.

Potom je usledila i predstava učenika Osnovne škole „Desanka Maksimović“ „Gori vatra“, po tekstu i u režiji profesora Stevana Jovanovića.

„Imali smo tu čast da napravimo predstavu o vatrogscima. Naši vatrogasci u predstavi pored toga što pomazu ljudima, životinjama, pomažu i zaljubljenim devojčicama, kojima treba da ugase srce koje gori od ljubavi“, rekao je tom prilikom Jovanović.

Organizator manifestacije je Dobrovoljno vatrogasno društvo, a u saradnji sa Odeljenjem za vanredne situacije u Zaječaru i Ministarstvom unutrašnjih poslova.

Postavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reklama -   radenković    

Preporuka: