fbpx

Zaječarski srednjoškolci pošumljavaju Kaljevicu

Preporuka:

Sa radnom biografijom u Nacionalnu službu: Od obuke za novu fabriku „Aptiv“ ni traga

Minulih dana jedno od glavnih pitanja koje muči nezaposlene Zaječarce je, da li će i kada početi obuka prvih...

Pola sata bez struje meštani Velikog Izvora

Meštani Velikog Izvora bez struje biće pola sata u utorak 21. januara. Struje neće biti od 11 i 30 do...

Apel za vozače: Broj saobraćanih nesreća veliki

Svedoci smo velikog broja saobraćanih nesreća koje iz dana u dan u našoj zemlji prevremeno okončavaju živote. Situacija u...
- Reklama -  

Grupa učenika Ekonomsko trgovinske škole u Zaječaru je u okviru projekta „Omladinski gaj“ zasadila 30 sadnica  oko Izviđačkog doma u park šumi Kraljevica u Zaječaru.

Turističko – hotelijerski tehničari i finansijski administratori okupljeni u neformalnu grupu zaječarskih srednjoškolaca, a u okviru programa „Mladi su zakon“ osmislili su projekat pošumljavanja Kraljevice.

Ovi učenici su uz podršku svojih profesora Sonje Kostić Pavković i Nenada Nicića pokazali da vole i brinu o svom zavičaju, Kraljevici i životnoj sredini.

Foto: Ekonomsko-trgovinska škola

„Prostor koji smo oplemenili je nekadašnji Omladinski gaj, na kome su sadnice posađene 80 – ih godina, a od tada do sada je dosta drveća posečeno. Mi smo rešili da obnovimo taj prostor. Projekat je finansijski podržan od Mladih istraživača Srbije i Ministartsva omladine i sporta, a u susret nam je izašla Ekonsomsko-trgovinska škola, kao i izvađači“, objasnio je Aleksandar Rašić učenik druge godine i nosilac projekta „Grupe OMGA“.

Projekat pošumljavanja Omladinskog gaja podržali su zaječarski izviđači. Kako su istakli, posađeno je 30 sadnica breze i jelke, a srednjoškolcima su pomagali i stari i mladi izviđači.

„Ovde su članovi kluba brđana „Andra Milić Andra“, koji uspešno radi pri Odredu izviđača „Đorđe Simeonović“, a dobar deo njih je učestvovao i 80-tih godina, kada je rađen ovaj „Titov gaj“, ovde na prostoru Kraljevice“, istakao je Nicić.

Foto:Ekonomsko-trgovinska škola

Zaječarskim izviđačima su ovo, kako kažu redovne aktivnosti koje sprovode jednom ili dva puta godišnje.

- Reklama -

Postavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reklama -
- Reklama -radenković

Najnovije

Nova akcija dobrovoljnog davanja krvi

Crveni krst organizuje još jednu od mnogobrojnih akcija davanja krvi koje su u poslednjim mesecima sprovedene na teritoriji grada Zaječara. U saradnji sa Zavodom za...

Zaječarka Aleksandra Petković na bilbordima širom Srbije

Zaječarka Aleksandra Petković predstavljala je Srbiju na Međunarodnom turniru mladih fizičara u Poljskoj i sa svojim timom se u Srbiju vratila okićena bronzanom medaljom....
- Reklama -
- Reklama -

Preporuka: