fbpx
Društvo

Zaječarski srednjoškolci pošumljavaju Kaljevicu

Foto: Ekonomsko-trgovinska škola Zaječar

Grupa učenika Ekonomsko trgovinske škole u Zaječaru je u okviru projekta “Omladinski gaj” zasadila 30 sadnica  oko Izviđačkog doma u park šumi Kraljevica u Zaječaru.

Turističko – hotelijerski tehničari i finansijski administratori okupljeni u neformalnu grupu zaječarskih srednjoškolaca, a u okviru programa “Mladi su zakon” osmislili su projekat pošumljavanja Kraljevice.

Ovi učenici su uz podršku svojih profesora Sonje Kostić Pavković i Nenada Nicića pokazali da vole i brinu o svom zavičaju, Kraljevici i životnoj sredini.

Foto: Ekonomsko-trgovinska škola

“Prostor koji smo oplemenili je nekadašnji Omladinski gaj, na kome su sadnice posađene 80 – ih godina, a od tada do sada je dosta drveća posečeno. Mi smo rešili da obnovimo taj prostor. Projekat je finansijski podržan od Mladih istraživača Srbije i Ministartsva omladine i sporta, a u susret nam je izašla Ekonsomsko-trgovinska škola, kao i izvađači”, objasnio je Aleksandar Rašić učenik druge godine i nosilac projekta „Grupe OMGA“.

Projekat pošumljavanja Omladinskog gaja podržali su zaječarski izviđači. Kako su istakli, posađeno je 30 sadnica breze i jelke, a srednjoškolcima su pomagali i stari i mladi izviđači.

“Ovde su članovi kluba brđana „Andra Milić Andra“, koji uspešno radi pri Odredu izviđača „Đorđe Simeonović“, a dobar deo njih je učestvovao i 80-tih godina, kada je rađen ovaj „Titov gaj“, ovde na prostoru Kraljevice”, istakao je Nicić.

Foto:Ekonomsko-trgovinska škola

Zaječarskim izviđačima su ovo, kako kažu redovne aktivnosti koje sprovode jednom ili dva puta godišnje.

Dodaj komentar