Izdvajamo Kultura

Zaječarski slikar Ninoslav Jovanović predstavio svoje radove na „Veče otvorenog srca“ u Knjaževcu

FOTO: privatna arhiva
POGLEDAJTE PODKAST 'PRIČE U NAMA'

U Knjaževcu je po 30. put održana manifestacija Veče otvorenog srca, na kojoj su predstavljeni radovi mnogih umetnika. Tom prilikom, svoje radove predstavio je i zaječarski slikar i pisac Ninoslav Jovanović.

U Zavičajnom muzeju u Knjaževcu održana je manifestacija „Veče otvorenog srca“, na kojoj je svoje radove izložio pisac i slikar Ninoslav Jovanović iz Zaječara. Jovanović je izložio dve svoje slike „Zebnja“ i „U lancima“.

FOTO: privatna arhiva

„U slavu ljubavi i vina i u susret hrišćanskim praznicima Sv. Trifuna i Sv. Valentina nađoh se u društvu umetničkih dela na izložbenoj postavci u Zavičajnom muzeju u Knjaževcu, ne skrivajući zadovoljstvo i ukazano poverenje. Svim zaljubljenicima u umetnost poručujem da su ljubav i vino večna inspiracija umetničkih duša. Čovek bez vina je što i život bez sunca, a ljubav je začin bez koga život gubi smisao“, istakao je Jovanović.

FOTO: privatna arhiva

Učiteljica Zorica Cvetković već 25 godina izlaže na ovoj manifestaciji.

„Meni je posebno drago što već 2,5 decenije izlažem na događaju koji je posvećen ljubavi i vinu. Svi ljudi otvorenog srca treba da dođu da vide izložbu. Ljubav i vino već tri decenije opstaju kroz ovu izložbu u Zavičajnom muzeju u Knjaževcu. Pošto sam ja iz okoline Minićeva, ovo je za mene posebno bitna manifestacija, jer ima dušu. Nije obična izložba, već je prožeta divnim ljudima i slikama koji dosta govore o Knjaževcu. Izložba se prati muzikom i divnim tekstovima i dosta toga mogu da naučim sa ovih izložbi“, poručila je Cvetković.

Zorica Cvetković; FOTO: privatna arhiva

Knjaževački Muzej u saradnji sa likovnim umetnicima i fotografima Knjaževca i regiona i ovog puta uspešno je priredio izložbu posvećenu ljubavi i vinu, uz poštovanje svih zaštitnih mera. Na ovogodišnjoj izložbi svoje radove izložilo je oko tridesetak umetnika.

FOTO: privatna arhiva

Dodaj komentar