fbpx
Društvo

Zaječarski putari spremno čekaju sneg! (FOTO)

Sve je spremno za početak rada zimske službe za održavanje puteva na teritoriji Timočke krajine. U Preduzeću za puteve u Zaječaru danas je održana i smotra mehanizacije kako bi se pokazala pripremljenost za radove na ovogodišnjem zimskom održavanju, u skladu sa planom zimske službe Javnog preduzeća Putevi Srbije.

Aca Tričković, glavni inžinjer održavanja u Javnom preduzeću Putevi Srbije istakao je da će i ove zime od 15. novembra do 15. marta ljudstvo i mehanizacija biti rasporedjeni na 10 punktova u Timočkoj krajini, a na raspolaganju je 39 kamiona.

Putna mreža koju će preduzeće za puteve Štrabag održavazi u zimskom periodu duga je više od 1 500 km.

” Putevi su svrstani u tri prioriteta održavanja, u prvom je oko 500 kilometara, drugom 340 , dok je ostalo u trećem prioritetu održavanja.

U maksimalnom četvrtom stepenu angažuju se 39 kamiona.

Imamo 10 punktova, a na svakom postoji jedno utovarno vozilo koje služi za utovar potrebnog materijala za posipanje,a za početak sezone imamo dovoljno soli za posipanje kao i kamene sitneži.

U toku sezone se vrši sukcesivno nabavljanje nedostajuće količine i do sada nikada nije bilo problema sa raspoloživom količinom za posipanje kolovoza”, istakao je Tričković.

On je podsetio da je radi što boljeg funkcionisanja zimske službe, potrebno da svi učesnici u saobraćaju na svojim vozilima imaju adekvatnu opremu, da poštiuju postavljenu saobraćajnu signalizaciju i da brzinu prilagode uslovima i stanju na putu.

Smotri su u preduzeću za puteve Štrabag prisustvovali pored izvodjača radova Štrabag Zaječar i predstavnici policijskih uprava Zaječar i Bor, kao i inspektor za državne puteve.

Dodaj komentar