Društvo

Zaječarski profesori na Nacionalnoj konferenciji nastavnika

FOTO: Tehnička škola Zaječar

Profesori Tehničke i Ekonomsko trgovinske škole u Zaječaru učestvovali su na Nacionalnoj konferenciji nastavnika koji sprovode programe preduzetničkog obrazovanja. Ovaj  godišnji skup održan je u Vrnjačkoj banji.

Profesori Tehničke škole u Zaječaru: Danijela Đorđević, Petrovka Đorđević, Nikica Dinić i Dejan Nikolić zajedno sa profesorima Ekonomsko trgovinske škole: Irena Dašić, Tatjana Mocić i Nikica Dinić prisustvovali su  Nacionalnoj konferenciji nastavnika koji sprovode programe preduzetničkog obrazovanja.

Foto:Tehnička škola

Cilj Konferencije je da na jednom mestu okupi nastavnike koji sprovode ovaj program u školama širom Srbije i ponudi sadržaje koji će unaprediti rad nastavnika u učionici, ali i izvan nje. Predavači su bili iz različitih oblasti, razmenjena su iskustva sa kolegama iz drugih škola, i dati su predlozi za unapređenje programa, iznesene su i kritike i pohvale.

Кonferenciju realizuje organizacija Dostignuća mladih u Srbiji, uz finansijsku podršku Ministarstva omladina i sporta, Evropske komisije, Ministarstva privrede i Američke agencije za međunarodni razvoj.

Organizacija Dostignuća mladih u Srbiji već 14 godina sprovodi obrazovne programe iz oblasti preduzetništva i finansijske pismenosti u više od 280 škola širom Srbije i jedna je od 120 nacionalnih organizacija u okviru globalne mreže Junior Achievement Worldwide koja postoji od 1919. godine. Кroz obrazovne programe ove mreže godišnje prođe više od 10 miliona učenika, od čega 17 hiljada u Srbiji.

Skup u Vrnjačkoj Banji okupio je 197 nastavnika iz čak 64 opštine u Srbiji.

 

Dodaj komentar