Društvo

Zaječarski mališani proslavili 49. rođendan Predškolske ustanove „Đulići“ (FOTO)

POGLEDAJTE PODKAST 'PRIČE U NAMA'

49 generacija mališana do sada je prodefilovalo kroz neki od sedam objekata predškolske ustanove „Đulići“ u Zaječaru.

I juče na proslavi 49. rođendana zaječarskog vrtića u objektu „Đurđevak“, ali i svim ostalim, kreativne ideje mališana i njegovih roditelja nisu izostale.

Svaki stih iz ovih pametnih glavica izgovoren je na svom mestu, i svako od njih čestitao je rođendan vrtiću na sebi svojstven način.

Zahvaljujući divnim vaspitačima i čelnicima ove preškolske ustanove dobra zabava i svečana priredba ni ovoga puta nisu izostali.

I dok je prvi organizovani oblik rada sa decom u Zaječaru bio „Dečje zabavište“ Marije Milanković otvoreno još davne 1893. godine, sa 17-oro dece uzrasta 5-7 godina, 28. oktobra 1969. godine osnovana je Ustanova za neposrednu zaštitu dece (sadašnji vrtić „Zdravac“).

To je bio početak samostalnog rada sadašnje Predškolske ustanove „Đulići“, i od tada su se otvarali redom: „Neven“, „Ljiljan“, „Đurđevak“, „Maslačak“, „Plamenak“, „Svitac“, „Izvorčić“.

Predškolska ustanova „Đulići“ danas broji sedam objekata sa 43 vaspitne grupe u kojima je upisano preko 1000 mališana uzrasta od 1 do 7 godina.

Dodaj komentar