Hronika

ZAJEČARSKI GLUMAC PRONAĐEN SA RAZBIJENOM GLAVOM: Teško povređen, prebačen u KBC Niš

Kako portal „Glas Zaječara“ nezvanično saznaje u ataru sela Gamzigradska banja pod nerasvetljenim okolnostima, u subotu, 17. februara povređen je zaječarski glumac Vasa Spasojević.

Prema nezvaničnim saznanjima, imenovanom su nanešene povrede u predelu glave zbog kojih je u teškom stanju prevežen u na odeljenje neurohirurgije KBC Niš.

Kako prenosi „Blic“, lekari Kliničkog centra u Nišu bore se za njegov život. On ima teške povrede lobanje i glave, kao i prelom nosne kosti.

– Pacijent je hitno operisan.

I dalje je u vrlo teškom stanju i životno je ugrožen.

Nalazi se u polukomatoznom stanju i priključen je na respirator. Lekari se bore za njegov život – kažu u Kliničkom centru u Nišu.

Spasojević je smešten na intenzivnoj nezi Klinike za anesteziju.

Vasa Spasojević ima  kuću u Gamzigradskoj banji, gde je živeo nakon odlaska u penziju, u jako teškim uslovima.

foto: blic.rs

Pre 10 godina , tačnije 2008. godine hapšen je zbog navodnog planiranja atentata na gradonačelnika Boška Ničića.

Na suđenju održanom 17. jula 20118. godine u tadašnjem Opštinskom sudu u Zaječaru, sudija Irena Krstić-Milosavljević donela je nepravosnažnu presudu po kojoj se tadašnji glumac zaječarskog pozorišta Vasa Spasojević (62) osuđuje na dva meseca zatvora zbog napada na službeno lice u obavljanju službene dužnosti.

Spasojević je pretio gradonačelniku Bošku Ničiću da će ga ubiti na manifestaciji „Dani božura“ u Gamzigradskoj banji, a svoje pretnje potvrdio je i prilikom saslušanja u policiji, naglašavajući da će Ničića likvidirati „makar i drvenom motkom“.

Policija nije dala komentar zbog istrage koja je u toku.

izvor: glas-zaječara.com

Dodaj komentar