fbpx
Kultura

Zaječarski „Dečiji centar“ nagrađen na Festivalu scenskih minijatura u Leskovcu

Foto:Dečiji centar Zaječar

Na 6. Festivalu scenskih minijatura održanom u Leskovcu Ana Jovnaš iz zaječarskog Dečjeg centra osvojila je nagradu za scensku bravuru. Ani je nagrada pripala za ulogu crne mačke u igrokazu “Aska i vuk”.

Foto: Dečiji centar Zaječar

Festival scenskih minijatura okupio je decu uzrasta od 5 do 15 godina iz svih delova Srbije, a prvi put su nastupili i mališani iz Kosovske Mitrovice. Učesnici su prikazali svoj scenski izraz kroz dramolete, igrokaze, ples i pantomimu.

Foto:DEčiji centar Zaječar

Na takmičarskoj sceni izvedeno je 19 predstava i 5 minijatura.

Balerine Dečijeg centra predstavile su se komadom „Eni“, a mali zaječarski glumci izveli su predstavu „Aska i vuk“.

Foto: Dečiji centar Zaječar

Adaptaciju i režiju predstave „Aska i vuk“ uradila je Selena Ristić Vitomirović na osnovu istoimene pripovetke Ive Andrića.

Kako je objasnila glumica i predsednica „Dečijeg centra“, predstava je premijerno izvedena na festivalu u Leskovcu, a mali glumci su bili odlični.

„Ovom predstavom smo hteli da pošaljemo jasnu poruku i da ukažemo na diskriminaciju, siromaštvo i pravo svakog deteta da odrasta dostojanstveno. Festival je odlično organizovan, toplo su nas primili i utisci su sjajni. Festival je trajao 3 dana, a prezadovoljni smo jer smo dobili i nagradu. Naša Ana Jovnaš, koja je glumila crnu mačku dobila je nagradu za scensku bravuru. Inače dodeljene su nagrade i za najbolje minijature, za režiju, kostim, masku, scenski pokret i izbor muzike“, kazala je Selena Ristić Vitomirović predsednica „Dečijeg centra“ u Zaječaru.

Foto: Dečiji centar Zaječar

Mališani iz zaječarskog „Dečjeg centra“ u okviru festivala razgledali su i izložbu ilustracija Biljane Mihajlović, a družili su se i sa piscima za decu Brankom Stevanovićem, Robertom Takaričem i Stefanom Tićmijem. U okviru pratećeg programa organizovane su likovne radionice, kao i radionice scenskog pokreta.

Foto: Dečji centar Zaječar

Festival scenskih minijatura je održan u leskovačkom Kulturnom centru.

 

Dodaj komentar