fbpx

Zaječarski „Dečiji centar“ nagrađen na Festivalu scenskih minijatura u Leskovcu

Preporuka:

Nova knjiga Ivana Potića „Kadrovi, valeri, foneme“ izašla iz štampe

Iz štampe je izašla nova knjiga zaječarskog pisca Ivana Potića pod nazivom "Kadrovi, valeri, foneme". Ova knjiga sadrži stručne...

Dnevni horoskop za PONEDELJAK – 9. decembar 2019. godine

U novu sedmicu ulazimo na lep način, optimistički s obzirom da nas dočekuje od jutra Merkur u Strelcu! Ovo...

U Zaječaru predstavljanje EU programa za koje možete konkurisati

Info dan o EU programima iz različitih oblasti koji su aktivni na teritoriji Republike Srbije, a za čija sredstva...
- Reklama -

Na 6. Festivalu scenskih minijatura održanom u Leskovcu Ana Jovnaš iz zaječarskog Dečjeg centra osvojila je nagradu za scensku bravuru. Ani je nagrada pripala za ulogu crne mačke u igrokazu “Aska i vuk”.

Foto: Dečiji centar Zaječar

Festival scenskih minijatura okupio je decu uzrasta od 5 do 15 godina iz svih delova Srbije, a prvi put su nastupili i mališani iz Kosovske Mitrovice. Učesnici su prikazali svoj scenski izraz kroz dramolete, igrokaze, ples i pantomimu.

Foto:DEčiji centar Zaječar

Na takmičarskoj sceni izvedeno je 19 predstava i 5 minijatura.

Balerine Dečijeg centra predstavile su se komadom „Eni“, a mali zaječarski glumci izveli su predstavu „Aska i vuk“.

Foto: Dečiji centar Zaječar

Adaptaciju i režiju predstave „Aska i vuk“ uradila je Selena Ristić Vitomirović na osnovu istoimene pripovetke Ive Andrića.

Kako je objasnila glumica i predsednica „Dečijeg centra“, predstava je premijerno izvedena na festivalu u Leskovcu, a mali glumci su bili odlični.

„Ovom predstavom smo hteli da pošaljemo jasnu poruku i da ukažemo na diskriminaciju, siromaštvo i pravo svakog deteta da odrasta dostojanstveno. Festival je odlično organizovan, toplo su nas primili i utisci su sjajni. Festival je trajao 3 dana, a prezadovoljni smo jer smo dobili i nagradu. Naša Ana Jovnaš, koja je glumila crnu mačku dobila je nagradu za scensku bravuru. Inače dodeljene su nagrade i za najbolje minijature, za režiju, kostim, masku, scenski pokret i izbor muzike“, kazala je Selena Ristić Vitomirović predsednica „Dečijeg centra“ u Zaječaru.

Foto: Dečiji centar Zaječar

Mališani iz zaječarskog „Dečjeg centra“ u okviru festivala razgledali su i izložbu ilustracija Biljane Mihajlović, a družili su se i sa piscima za decu Brankom Stevanovićem, Robertom Takaričem i Stefanom Tićmijem. U okviru pratećeg programa organizovane su likovne radionice, kao i radionice scenskog pokreta.

Foto: Dečji centar Zaječar

Festival scenskih minijatura je održan u leskovačkom Kulturnom centru.

 

- Reklama -

Postavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reklama -
- Reklama -radenković

Najnovije

Zaječar po sedmi put najbolji organizator Kros serije RTS-a

Gradu Zaječaru i ljudima koji su učestvovali u realizaciji Krosa RTS-a dodeljena su priznanja za najbolju organizaciju u tekućoj godini u salonu Gradske opštine. Na...

Izbor za najlepšu čestitku Deda Mrazu

U susret novogodišnjim praznicima Matična biblioteka "Svetozar Marković" u Zaječaru organizuje izbor za najlepšu čestitku Deda Mrazu. Kako navode iz zaječarske biblioteke, najkreativniji autori radova...

Zakazana licitacija za zakup bifea u hali na Kraljevici

Za vreme održavanja Novogodišnjeg turnira od 14. do 29. decembra bife u Sportskoj hali na Kraljevici biće izdat zakupcu koji ponudi najveću cenu na...
- Reklama -
- Reklama -

Preporuka: