fbpx

Zaječarska škola učesnik projekta „Škola za 21. vek“

Preporuka:

Zaječarac u kući pronađen mrtav- ruke su mu bile vezane!

Slobodan Z. (76) nađen je mrtav u porodičnoj kući na uglu Pop Lukine i Katanićeve ulice u Zaječaru. Čovek je...

Na Električni orgazam za 800 dinara

Počela je prodaja karata za nastup Električnog orgazma u Omladinskom centru, koji će biti održan početkom aprila u okviru...

Projekcije filmova u Centru za kulturu u Kotlujevcu

Nakon niza filmova koji su prikazivani krajem januara, Zaječarce očekuju 3 nove filmske projekcije za vikend. Program:"Frka"22. februar od 16:00hOtkako...
- Reklama -

Zaječarska Osnovna škola „Hajduk Veljko“ učesnik je projekta „Škola za 21. vek“. Radi se o programu koji realizuje British Council, a finansira Vlada Ujedinjenog Kraljevstva.

U ovom programu učestvovali su đaci viših razreda zajedno sa nastavnicima škole.

Projekat „Zauzmi stav, ostani zdrav“, se zasniva na izgradnji zdravih navika kod učenika, razvoju kritičkog mišljenja, naglasila je Vanja Jonović nastavnica srpskog jezika.

„Projekat podrazumeva uvođenje kritičkog mišljenja u nastavni proces, digitalno opismenjavanje učenika i početno programiranje korišćenjem mikrobitova. U okviru projekta sprovedene su različite radionice kao što su: sport kroz vekove – razvoj sporta, zdrave navike u ishrani u Velikoj Britaniji, piramida ishrane, logo za projekat i reklamni pano, merenje visine, težine i izračunavanje bodi mas indeksa“.

Zahvaljujući ovom projekt učenici su sticali znanja početnog programiranja korišćenjem mikrobitova, odnosno džepnog računara a cilj je da se deca na najlakši način opismene, rekao je Dragan Cvetković, profesor tehnike i tehnologije.

Kako je istakla direktorka škole Suzana Krstić, kroz ovaj projekat škola je dobila mikrobitove, male džepne kompijutere, putem kojih se može kodirati.

„Ovi uređaji imaju svrhu da inspirišu mlade ljude da budu kreativni u korišćenju digitanih tehnologija i da razviju osnovne veštine u nauci, tehnologiji i inženjerstvu“.

Cilj ovog programa je da milion učenika uzrasta 10-15 godina širom sveta, stekne veštine kritičkog mišljenja i rešavanja problema.

Postavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reklama -   radenković    

Preporuka: