fbpx
Društvo

Zaječarka Aleksandra Petković na bilbordima širom Srbije

Zaječarka Aleksandra Petković predstavljala je Srbiju na Međunarodnom turniru mladih fizičara u Poljskoj i sa svojim timom se u Srbiju vratila okićena bronzanom medaljom. Time je zaslužila da se pojavi na bilbordima širom Srbije sa ostalim talentovanim učenicima koji su osvojili brojne nagrade na internacionalnim takmičenjima.

Ministarstvo prosvete postavilo je širom Srbije bilborde koji prikazuju učenike koji su na internacionalnim takmičenjima osvojili brojna priznanja. 38 bilborda sa fotografijama talentovanih osnovaca i srednjoškolaca postavljeno je u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Užicu, Kragujevcu i Čačku.

Na njima su se našli osvajači nagrada i priznanja iz oblasti informatike, robotike, hemije, fizike, matematike, baleta i muzike, a među njima pojavila se i Zaječarka Aleksandra Petković koja je na leto 2019. godine sa Međunarodnog turnira mladih fizičara u poljskoj došla kući bogatija za bronzanu medalju.

Aleksandra Petković, rođena zaječarka bivša je učenica osnovne škole „Desanka Maksimović“, a sada učenica Gimnazije „Svetozar Marković“ iz Niša. Iako je otišla iz svog rodnog grada na dalje školovanje, njen mentor je ostao zaječarski profesor fizike Mladen Šljivović.

Podsećamo, Aleksandra Petković je i 2018. godine predstavlja Srbiju na Međunarodnom turniru mladih fizičara u Pekingu.

Spisak izuzetnih učenika Srbije možete pogledati na sajtu Ministrastva nauke, prosvete i tehnološkog razvoja.

Dodaj komentar