Sport

Zaječarci sjajni na Balkanskom prvenstvu u bodibildingu i fitnesu

FOTO: privatna arhiva

Zaječarski bodibilderi nastavljaju sa sjajnim nastupima ovog proleća. Nakon domaćih uspeha, članovi kluba “Gym Xtreme” iz Zaječara osvojili su minulog vikenda četiri medalje na Otvorenom Prvenstvu Balkana u bodibildingu i fitnesu.

“Gym Xtreme” Zaječar nastupio je sa dva takmičara, Milan Nikolić iz Majdanpeka zauzeo je 1. mesto u “classic physique” i 2. mesto do 80 kilograma, dok je Zaječarac Srđan Pešić osvojio dva odličja, bronzu u “classic bodybuilding niska” i srebro u “classic physique”, piše glassporta.rs.

Prestižno takmičenje održano je u sali Osnovne škole “Dimitrije Todorović Кaplar” u Кnjaževcu, a učestovalo je 150 takmičara iz 15 zemalja. Organizator takmičenja bio je Pauerlifting i bodibilding sportski klub “Кnjaževac” uz podršku lokalne samouprave i Sportskog saveza opštine Кnjaževac, a sve uz pokroviteljstvo srpskog i balkanskog saveza za bodibilding i fitnes (IFBB).

Zaječar je na Balkanskom šampionatu imao još jednog predstavnika Branislava Mihajlovića, koji se takmiči za ekipu iz Novog Sada, gde i živi. Mihajlović je takođe imao odličan nastup u Кnjaževcu i osvojio 1. mesto u juniorskoj konkurenciji do 75 kilograma i drugo mesto u seniorima do 70kg.

Izvor: glassporta.rs

Dodaj komentar