Naš sugrađanin Srđan Pešić najbolji je u kategoriji bodibilding na nedavno održanom takmičenju „Jagodina Akva Park 2019″. Po oceni sudija ponovo je pokazao najbolju formu i prikaz u bodibildingu.

Naš reprezentativac Srbije u bodibildingu za deset godina karijere osvojio je više desetina medalja, što na balkanskim prvenstvima, što na evropskim i svetskim prvenstvima. Predstavnik grada Zaječara i Republike Srbije borilačkim sportovima, je kako kaže, počeo da se bavi pre desetak godina.

“ Do sada sam osvojio oko 50-60 medalja i pehara. Osvojio sam dva zlata sa ’IFBB World Gold’ kupa, bio sam državni prvak, učestvovao sam na takmičenju ’Maxximum Open’ pre nekoliko godina u Sloveniji, gde je bilo preko 1.500 takmičara i tu sam bio treći. Takođe, sa Balkanskog prvenstva imam bronzu, sa manjih takmičenja u Srbiji sam osvojio skoro sve”, kaže Pašić.

Prema njegovim rečima, mnogo truda i odricanja potrebno je za ovaj sport, a pripreme nisu lake. Takođe, bodibilding je veoma skup sport, pa je Pešić morao sve sam da finansira uz podršku sponzora.

„Za veća takmičenja potrebno mi je oko 3 do 4 meseca pripreme, nekad i pola godine. Za takmičenje u Jagodini probao sam da za kraće vreme postignem formu. Ishrana mora da se svede na proteinsku dijetu. U tom periodu se ne jedu slatkiši, hleb, brza hrana, a jede se samo belo meso, riba, ugljeni hidrati, dok se sve masti izbacuju”, kaže Pešić.

Ovaj talentovani sportista nedavno je proglašen i za sportistu godine grada Bora.

foto: privatna arhiva

Trenutno se priprema za neka naredna takmičenja, gde će u najboljem svetlu sa ponosom predstavljati svoju državu i Zaječar.

Postavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here