Društvo Kultura

ZajeČAR: Pretposlednje festivalske večeri obeležila “Bajka o ribaru i ribici”

Bajka o ribaru i ribici
foto: Pozorište "Zoran Radmilović"

Festival “ZajeČAR” – Pozorište lutaka iz Niša, pete festivalske večeri, nastupilo je sa predstavom “Bajka o ribaru i ribici”, za koju je dramatizaciju priredila Nina Pavlović, režija Vjera Vidov.

Namlađa publika, uživala je u lutkama i poznatoj priči, u kojoj zlatna ribica ispunjava sve želje. “Bajka o ribaru i ribici”  je poslednja predstava u takmičarskoj konkurenciji.

Stručni žiri u sastavu: dramaturg Željko Hubač, predsednik i glumci Nataša Petrović i Miloš Tanasković, članovi žirija, izabraće najbolju predstavu, najboljeg glumca i najbolju glumicu 14. Pozorišnog festivala za decu “ZajeČAR”.

Biće proglašena i najbolja predstava po izboru publike, koja svake večeri ocenjuje pozorišne komade od 1 do 10.

U čast nagrađenih, večeras će biti izvedena premijera predstave zaječarskog teatra „Pepeljuga”, u adaptaciji i režiji Olivere Viktorović.

Prateći program

U Pozorišnom muzeju u Zaječaru otvorena je izložba “Početak traganja za bićem” Milice Miletić Hager.

U pitanju je lirski izraz odabran da prikaže umetnički metod koji teži dubljem razumevanju života i postojanja. Izložba obuhvata oko 40 radova u različitim tehnikama koji su ispraćeni prikazivanjem kraćeg filmskog formata i muzičkim izvođenjem za džez klavir Uga Hagera.

Ovo je druga samostalna izložba mlade umetnice rođene u Zaječaru, koja živi i stvara u Beču, i predstavlja tematski nastavak izložbe „Plam i sena“ otvorene februara ove godine.

Pored autorke, na otvaranju izložbe govorili su Marija Simonović, istoričarka umetnosti i Stefan Zeljković, master teolog.

ZaječarOnline/O.B.

Dodaj komentar