ZAJEČAR: Potpisana realizacija programa „Sport u škole“ (VIDEO)

Preporuka:

Hapšenje u Majdanpeku zbog prodaje droge

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Majdanpeku uhapsili su N. L. (1984) iz Majdanpeka, zbog postojanja osnova sumnje da je...

Novo izdanje Galimatijas podcasta u Omladinskom centru

Ovog četvrtka zaječarsku publiku očekuje drugo izdanje Galimatijas podcasta u 2020-oj godini u Omladinskom centru. Galimatijas podcast postaje sada već...

Volvox, SickTer i Fubar u Omladinskom centru

U zaječarskom Omladinskom centru biće održan još jedan koncert na kome će u toku jedne večeri publiku zabavljati čak...
- Reklama -  

Danas je u prostorijama Sportskog saveza grada Zaječara svečano potpisana realizacija programa Sportskog saveza u saradnji sa osnovnim školama pod nazivom „Sport u škole“.

Kroz program radno će biti angažovano osam profesora fizičkog vaspitanja, koji nisu u radnom odnosu. Oni će biti angažovani da pomažu učiteljima u realizaciji programa nastave fizičkog vaspitanja od 1. do 4. razreda u svih 11 zaječarskih osnovnih škola.

Nataša Srećković jedna je od osmoro nastavnika fizičke kulture koja je imala sreće da kao nezaposlena bude radno angazovana.

„Na birou sam nekih godinu i po dana. Sve što sam radila do sada bilo je na nekim zamenama i veoma kratko, po par meseci. Jako mi je drago što su me pozvali danas i što ću imati prilike da radim u struci nakon dužeg vremena“, istakla je Nataša.

Generalni sekretar Sportskog saveza grada Zaječara, Igor Božinović, kaže da se program rada Saveza za 2017. između ostalog zasniva i na realizaciji programa „Sport u škole“.

„Realizacija ovog programa obuhvata decu od prvog do četvrtog razreda, a profesori sa kojima smo danas potpisali ugovore pomagaće učiteljima u realizacii nastave fizičkog vaspitanja dva časa nedeljno“, rekao je Božinović.

Vladislav Milojević, član Privremenog organa grada Zaječar kaže da je grad i ove godine prepoznao potrebu da se kod mališana spreče deformiteti i nepravilno držanje, jer su ona danas sve manje fizički aktivna.

„Ovo je program koji profesore fizičke kulture vraća tamo gde su najpotrebniji. Nismo prvi put na ovom projektu i sigurno je da smo primer nekim drugim gradovima. Tačno je da košta, ali košta manje nego zdravlje naše dece“, rekao je Milojević.

Prema njegovim rečima, u narednom periodu u planu je da se filskulturne sale pri seoskim i gradskim školama opreme novim nastavnim učilima za gimnastiku i atletiku, jer je oprema, kako ističe, jako zastarela i u potrebi je preko 40 godina.

Pogledajte prilog „Online televizije“:

- Reklama -

Postavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reklama -
- Reklama -radenković

Najnovije

Chemtrails u Omladinskom centru za vikend

Najmlađi bend u Timočkoj krajini, sastav Chemtrails održaće koncert u zaječarskom Omladinskom centru za vikend. Chemtrails je bend nastao 2016. godine, a čine ga Milica...

Kompanija „Aptiv“ organizuje „Dane otvorenih vrata“

Kompanija "Aptiv" će sledeće nedelje organizovati "Dane otvorenih vrata" u Zaječaru. Svi zainteresovani za posao u ovoj kompaniji mogu sa svojim biografijama doći na ...

Izložba sitnih životinja u Grljanu

U velikoj sali Doma kulture u Grljanu biće održana 21. Međunarodna izložba sitnih životinja, koja će početi 1. februara. Za sve posetioce, izložba će biti...

In memoriam: Marina Vojnović (1962 – 2020)

Marina Vojnović, sociolog i dugogodišnji radnik u Zavodu za javno zdravlje "Timok", preminula je juče, 28. januara u 58. godini života. Marina je dugi niz...
- Reklama -
- Reklama -

Preporuka: