fbpx
Društvo Sport

ZAJEČAR: Potpisana realizacija programa “Sport u škole” (VIDEO)

Danas je u prostorijama Sportskog saveza grada Zaječara svečano potpisana realizacija programa Sportskog saveza u saradnji sa osnovnim školama pod nazivom “Sport u škole”.

Kroz program radno će biti angažovano osam profesora fizičkog vaspitanja, koji nisu u radnom odnosu. Oni će biti angažovani da pomažu učiteljima u realizaciji programa nastave fizičkog vaspitanja od 1. do 4. razreda u svih 11 zaječarskih osnovnih škola.

Nataša Srećković jedna je od osmoro nastavnika fizičke kulture koja je imala sreće da kao nezaposlena bude radno angazovana.

“Na birou sam nekih godinu i po dana. Sve što sam radila do sada bilo je na nekim zamenama i veoma kratko, po par meseci. Jako mi je drago što su me pozvali danas i što ću imati prilike da radim u struci nakon dužeg vremena”, istakla je Nataša.

Generalni sekretar Sportskog saveza grada Zaječara, Igor Božinović, kaže da se program rada Saveza za 2017. između ostalog zasniva i na realizaciji programa “Sport u škole”.

“Realizacija ovog programa obuhvata decu od prvog do četvrtog razreda, a profesori sa kojima smo danas potpisali ugovore pomagaće učiteljima u realizacii nastave fizičkog vaspitanja dva časa nedeljno”, rekao je Božinović.

Vladislav Milojević, član Privremenog organa grada Zaječar kaže da je grad i ove godine prepoznao potrebu da se kod mališana spreče deformiteti i nepravilno držanje, jer su ona danas sve manje fizički aktivna.

“Ovo je program koji profesore fizičke kulture vraća tamo gde su najpotrebniji. Nismo prvi put na ovom projektu i sigurno je da smo primer nekim drugim gradovima. Tačno je da košta, ali košta manje nego zdravlje naše dece”, rekao je Milojević.

Prema njegovim rečima, u narednom periodu u planu je da se filskulturne sale pri seoskim i gradskim školama opreme novim nastavnim učilima za gimnastiku i atletiku, jer je oprema, kako ističe, jako zastarela i u potrebi je preko 40 godina.

Pogledajte prilog “Online televizije”:

Dodaj komentar