Društvo

Zaječar najozbiljniji kandidat za organizaciju 11. Republičke smotre Saveza izviđača Srbije

POGLEDAJTE PODKAST 'PRIČE U NAMA'

Gradonačelnik Zaječara Boško Ničić, razgovarao je danas sa petočlanom komisijom Saveza izviđača Srbije i predstavnicima izviđačkog odreda ”Đorđe Simeonović” iz Zaječara o organizaciji jedanaeste Republičke smotre SIS.

Komisija je obišla sve raspoložive resurse koje Zaječar ima, od “Popove plaže”, preko park šume Kraljevica, brojnih sportskih terena i Grliškog jezera, “Felix Romuliane”i drugih lokacija koje bi omogućile da naš grad bude domaćin jedanaeste Republičke smotre Saveza izviđača Srbije naredne godine.

Ta smotra imaće i međunarodni karakter, okupiće oko dve hiljade učesnika,a od čega će skoro pet stotina biti skauti iz inostranih zemalja.

Gradonačelnik Zaječara Boško Ničić upoznao je predstavnike Saveza izviđača Srbije sa mogućnostima Zaječara, istakavši da naš grad ima veliko iskustvo sa organizacijom velikih manifestacija, kao što je, na prvom mestu, “Zaječarska gitarijada”.

Starešinstvo Saveza izviđača Srbije odlučiće, uskoro, koji od dva grada kandidata, Zaječar ili Obrenovac, ima bolje uslove za organizaciju ovog velikog međunarodnog skupa izviđača i skauta.

Gradonačelnik Zaječara izrazio je spremnost i podršku da grad Zaječar bude domaćin ovako velike manifestacije i zajedno sa gradskim JKP, u svemu pomogne održavanje ove desetodnevne manifestacije.

izvor: zajecar.info

Dodaj komentar