Sport

Zaječar: Najboljim sportistima dodeljena priznanja

Na svečanosti u Gradskoj upravi Zaječar, pojedincima i školskim ekipama uručene su diplome i nagrade Sportskog saveza grada Zaječara.

Najbolji sportisti nagrađeni su za postignute rezultate, povodom završetka sportskih takmičenja u školskoj 2018/2019. godini.

Pored toga što se ulaže u sport, Grad Zaječar nastaviće da ulaže i u infrastrukturu, poručio je Milan Stanković, pomoćnik gradonačelnika Zaječara.

“Sportskom savezu i Gradu Zaječaru će i dalje interes dece i razvoj sporta biti na prvom mestu. Grad Zaječar ulaže u sport i ulagaće i dalje, ne samo u profesionalni i amaterski već i u školski. 

Samo ove godine imali smo dva nova objekta, jedan se nalazi na Kraljevici i to je Sunčana staza, a drugi je teren u Kotlujevcu”, kaže Stanković.

Za realizaciju svih sportskih aktivnosti u ovoj školskoj godini utrošeno je nešto više od milion dinara. Na državnim takmičenjima ove godine učestvovalo je 14 ekipa u sedam sportova i četiri pojedinca u dva sporta.

„Uspeh u školskom sportu, koji ste postigli ove godine, zaista je impozantan, imajući u vidu konkurenciju iz drugih gradova. Na republičkim takmičenjima je bilo ekipa iz cele Srbije. Ja bih voleo da naredne godine postignete još bolje rezultate”, istakao je Dragiša Simonović, predsednik Sportskog saveza grada Zaječara.

Sportski savez grada Zaječara, u saradnji sa Gradskim savezom za školski sport pod pokroviteljstvom grada, ove školske godine organizovao je takmičenja u 14 sportskih disciplina.

“Najveći broj učesnika nastupio je u futsalu, 210 učenika. Učestvovalo je 157 školskih ekipa u 14 sportskih disciplina u četiri kategorije, učenici i učenice osnovnih škola i srednjih škola. Odigrano je 126 utakmica, a učestvovalo je 1.410 učenika kroz sistem takmičenja. Učešće je uzelo 25% onih koji se bave sportom. Interesovanje za sport ove godine bilo veće za tri odsto u odnosu na prošlu godinu, ali i za tri odsto manje od školske 2016/ 2017 godine kada je postignuto najbolje učešće u protekloj deceniji i kada je učestvovalo 28 odsto učenika”, rekao je Igor Božinović, sekretar Sportskog saveza grada Zaječara.

Božinović je podsetio da je održan program Sportske početnice sa elementima rukometa, košarke, fudbala i vežbanja u okviru predškolskog sporta, gde je učestvovalo 400 dece.

Svečanosti dodeljivanju priznanja najuspešnijim sportistima prisustvovali su profesori i predstavnici grada.

 

Dodaj komentar