fbpx

Zaječar: Najboljim sportistima dodeljena priznanja

Preporuka:

Preminuo talentovani mladi srpski fizičar

Dvadeset dvogodišnji Mihajlo Sporić, jedan od najboljih mladih fizičara iz Srbije, rodom iz Majdanpeka, preminuo je od teške bolesti,...

U Zaječaru potrošene sve doze vakcina protiv sezonskog gripa

Za nepunih mesec dana na području Zaječara utrošene su sve doze vakcina protiv sezonskog gripa. Iz zaječarskog Zavoda za...

Najmlađa žrtva trgovine ljudima u Srbiji imala je samo 16 godina

Na godišnjem nivou u Srbiji registrovano je oko tridesetak žrtava trgovine ljudima, ali je taj broj daleko veći zbog...
- Reklama -

Na svečanosti u Gradskoj upravi Zaječar, pojedincima i školskim ekipama uručene su diplome i nagrade Sportskog saveza grada Zaječara.

Najbolji sportisti nagrađeni su za postignute rezultate, povodom završetka sportskih takmičenja u školskoj 2018/2019. godini.

Pored toga što se ulaže u sport, Grad Zaječar nastaviće da ulaže i u infrastrukturu, poručio je Milan Stanković, pomoćnik gradonačelnika Zaječara.

„Sportskom savezu i Gradu Zaječaru će i dalje interes dece i razvoj sporta biti na prvom mestu. Grad Zaječar ulaže u sport i ulagaće i dalje, ne samo u profesionalni i amaterski već i u školski. 

Samo ove godine imali smo dva nova objekta, jedan se nalazi na Kraljevici i to je Sunčana staza, a drugi je teren u Kotlujevcu”, kaže Stanković.

Za realizaciju svih sportskih aktivnosti u ovoj školskoj godini utrošeno je nešto više od milion dinara. Na državnim takmičenjima ove godine učestvovalo je 14 ekipa u sedam sportova i četiri pojedinca u dva sporta.

„Uspeh u školskom sportu, koji ste postigli ove godine, zaista je impozantan, imajući u vidu konkurenciju iz drugih gradova. Na republičkim takmičenjima je bilo ekipa iz cele Srbije. Ja bih voleo da naredne godine postignete još bolje rezultate”, istakao je Dragiša Simonović, predsednik Sportskog saveza grada Zaječara.

Sportski savez grada Zaječara, u saradnji sa Gradskim savezom za školski sport pod pokroviteljstvom grada, ove školske godine organizovao je takmičenja u 14 sportskih disciplina.

„Najveći broj učesnika nastupio je u futsalu, 210 učenika. Učestvovalo je 157 školskih ekipa u 14 sportskih disciplina u četiri kategorije, učenici i učenice osnovnih škola i srednjih škola. Odigrano je 126 utakmica, a učestvovalo je 1.410 učenika kroz sistem takmičenja. Učešće je uzelo 25% onih koji se bave sportom. Interesovanje za sport ove godine bilo veće za tri odsto u odnosu na prošlu godinu, ali i za tri odsto manje od školske 2016/ 2017 godine kada je postignuto najbolje učešće u protekloj deceniji i kada je učestvovalo 28 odsto učenika”, rekao je Igor Božinović, sekretar Sportskog saveza grada Zaječara.

Božinović je podsetio da je održan program Sportske početnice sa elementima rukometa, košarke, fudbala i vežbanja u okviru predškolskog sporta, gde je učestvovalo 400 dece.

Svečanosti dodeljivanju priznanja najuspešnijim sportistima prisustvovali su profesori i predstavnici grada.

 

Postavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reklama -radenković

Najnovije

Orthodox Celtsi u Omladinskom centru

U okviru turneje povodom 20 godina od izlaska albuma "Green Roses", legendarni keltski rok sastav gostuje u Omladinskim centru u Zaječaru. Jedan od najdugovečnijih bendova...

Nova akcija dobrovoljnog davanja krvi

Crveni krst Zaječar u saradnji sa Zavodom za transfuziju krvi iz Niša u sprovešce jos jednu akciju dobrovoljnog davanja krvi. Crveni krst apeluje i poziva...

Oblačno sa slabom kišom

U Srbiji se danas očekuje pretežno oblačno, malo hladnije, ujutru i pre podne mestimično sa slabom kišom. Od sredine dana suvo uz delimično razvedravanje. Jutarnja...
- Reklama -
- Reklama -

Preporuka: