fbpx

Zaječar: Najboljim sportistima dodeljena priznanja

Preporuka:

Otvorene Kovid-19 ambulante u svim domovima zdravlja: Pregled bez zakazivanja telefonom

U svim domovima zdravlja danas su otvorene ambulante u kojima će građani sa simptomima koronavirusa biti pregledani. Ambulante će...

U Srbiji 160 novoobolelih i još pet preminulih, ukupno 1.060 zaraženih i 28 umrlih

U Srbiji je u poslednja 24 sata zabeleženo još 160 obolelih od korona virusa i pet novih smrtnih slučajeva,...

Novi oblik računa prilagođen za online i plaćanja u pošti, bankama i menjačnicama

S obzirom da su blagajne Javno komunalno stambenog preduzeća Zaječar privremeno zatvorene za rad sa korisnicima u skladu sa...
- Reklama -

Na svečanosti u Gradskoj upravi Zaječar, pojedincima i školskim ekipama uručene su diplome i nagrade Sportskog saveza grada Zaječara.

Najbolji sportisti nagrađeni su za postignute rezultate, povodom završetka sportskih takmičenja u školskoj 2018/2019. godini.

Pored toga što se ulaže u sport, Grad Zaječar nastaviće da ulaže i u infrastrukturu, poručio je Milan Stanković, pomoćnik gradonačelnika Zaječara.

„Sportskom savezu i Gradu Zaječaru će i dalje interes dece i razvoj sporta biti na prvom mestu. Grad Zaječar ulaže u sport i ulagaće i dalje, ne samo u profesionalni i amaterski već i u školski. 

Samo ove godine imali smo dva nova objekta, jedan se nalazi na Kraljevici i to je Sunčana staza, a drugi je teren u Kotlujevcu”, kaže Stanković.

Za realizaciju svih sportskih aktivnosti u ovoj školskoj godini utrošeno je nešto više od milion dinara. Na državnim takmičenjima ove godine učestvovalo je 14 ekipa u sedam sportova i četiri pojedinca u dva sporta.

„Uspeh u školskom sportu, koji ste postigli ove godine, zaista je impozantan, imajući u vidu konkurenciju iz drugih gradova. Na republičkim takmičenjima je bilo ekipa iz cele Srbije. Ja bih voleo da naredne godine postignete još bolje rezultate”, istakao je Dragiša Simonović, predsednik Sportskog saveza grada Zaječara.

Sportski savez grada Zaječara, u saradnji sa Gradskim savezom za školski sport pod pokroviteljstvom grada, ove školske godine organizovao je takmičenja u 14 sportskih disciplina.

„Najveći broj učesnika nastupio je u futsalu, 210 učenika. Učestvovalo je 157 školskih ekipa u 14 sportskih disciplina u četiri kategorije, učenici i učenice osnovnih škola i srednjih škola. Odigrano je 126 utakmica, a učestvovalo je 1.410 učenika kroz sistem takmičenja. Učešće je uzelo 25% onih koji se bave sportom. Interesovanje za sport ove godine bilo veće za tri odsto u odnosu na prošlu godinu, ali i za tri odsto manje od školske 2016/ 2017 godine kada je postignuto najbolje učešće u protekloj deceniji i kada je učestvovalo 28 odsto učenika”, rekao je Igor Božinović, sekretar Sportskog saveza grada Zaječara.

Božinović je podsetio da je održan program Sportske početnice sa elementima rukometa, košarke, fudbala i vežbanja u okviru predškolskog sporta, gde je učestvovalo 400 dece.

Svečanosti dodeljivanju priznanja najuspešnijim sportistima prisustvovali su profesori i predstavnici grada.

 

Postavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reklama -   radenković    

Preporuka: