Na sportskim terenima na Kraljevici minulog vikenda, u organizaciji Omladinskog fudbalskog kluba „019“ iz Zaječara, održan je 3. Međunarodni, a drugi Memorijalni turnir u fudbalu „Uroš Jovanović“ u znak sećanja na devetogodišnjeg Uroša, golmana pomenutog kluba koji je 2. septembra 2018. godine poginuo u stravičnoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila na putu Zaječar – Paraćin kod skretanja za Gamzigrad.

Minulog vikenda u Zaječar su stigla deca izbrojnih gradova Srbije, ali i sa Kosova i iz Susedne Bugarske.

Ove godine na turniru se kroz 5 starosnih kategorija i 16 ekipa predstavila ukupno 81 ekipa, jer je u kategoriji 2007. godište učestvovala ekipa više.

Prema rečima Nemanje Bulatovića, trenera kluba, ovaj turnir koji je međunarodnog karaktera, je veoma značajan za decu, kako zbog druženja, tako i zbog razvijanja sportskog duha još u najranijem uzrastu.

Prema rečima Zorana Nikolića, predsednika OFK 019, nije bilo lako organizovati ovakav turnir, jer je za decu iz udaljenih mesta, morao biti obezbeđen i smeštaj.

“ U celoj organizaciji učestvovalo je 50-ak ljudi. Svi su radili volonterski, a cilj manifestacija je da deca putuju i da se druže“, rekao je Nikolić.

Manifestaciju je podržao i Grad Zaječar, a mlade fudbalere je pozdravio pomoćnik gradonačelnika Milan Stanković, poželevši im dobru zabavu i druženje, uz napomenu da nikad ne odustanu od sporta.

“ Mi kao Grad podržavamo sve sportske manifestacije. Kada pogledamo koliko je dece danas ovde, shvatamo da je naš cilj i ostvaren, a to je da nam se dece što više bave sportom, da ih sklonimo od mobilnih telefona i svega onoga što im odvlači pažnju, a nije vezano za sport. Ova deca su danas ovde dobar pokazatelj da smo na dobrom putu“ rekao je Stanković.

Turnir je organizovan za decu uzrasta od 2008. do 2012. godišta. Već od utorka, 17. septembra kreće veliki turnir u fudbalu „Trofej grada Zaječara“ koji takođe za cilj ima promovisanje zdravog načina života.

FOTO: zajecar.info

Postavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here