fbpx
Društvo Servisne informacije

Zaječar jedan od šest gradova u kojima je moguć porast cene grejanja

Nagla promena vremena i hladni dani uticali su na brzo reagovanje toplana i grejanje domova korisnika, koji za taj ,,luksuz” odvajaju novac svakog meseca čitave godine. Međutim, pored mnogih bezbrižnih stanovnika Srbije, stanovnici šest gradova imaju razloga za brigu – moguće poskupljenje grejanja.

Naime, toplane su zatražile poskupljenje od gradskih vlasti u Zaječaru, Negotinu, Novom Sadu, Smederevu, Senti i Novoj Varoši.

Pomenuto poskupljenje iznosi od tri do 10 odsto. Najmanje poskupljenje, od 2,23 odsto, zatražila je toplana u Smederevu, dok je najveće, od čak 25 odsto, zatražila toplana u Novoj Varoši.

,,Najveći deo toplana nije podneo zahtev za poskupljenje. Od 66 toplana šest su podnele zahteve, ali dva zahteva su već odbijena. U pitanju su toplane u Novom Sadu i Negotinu. Ima čak i onih koji su podneli zahtev za pojeftinjenje, a to je toplana u Somboru, koja je izračunala da može da pokrije troškove i s nižom cenom”, izjavio je direktor Udruženja toplana Srbije Dejan Stojanović za Kurir.

Hoće li se posrećiti i Zaječarcima, da se i njihov zahtev odbije, i dalje je pod znakom pitanja.

Dodaj komentar