Sport

Zaječar domaćin prestižnog teniskog turnira za igrače do 16 godina

foto: glassporta.rs

Zaječar je ovih dana srpska prestonica omladinskog tenisa. „Timočka Krajina Open 2020“ okupio je najbolja 32 takmičara u Srbiji, u konkurenciji tenisera do 16 godina, a u organizaciji Teniskog kluba „AS Timok“ na Popovoj plaži.

Turnir je zvanično otvoren u ponedeljak mečevima 1. i 2. kola, dok su danas na programu četvrtfinalni i polufinalni susreti. Glavni sudija takmičenja je Sonja Orlović, arbitar sa velikim međunarodnim iskustvom, koja će već za vikend deliti pravdu na velikom Međunarodnom turniru u Beogradu u organizaciji Novaka Đokovića, koji će pored najboljeg tenisera sveta okupiti asove poput Dominika Tima, Zvereva i Dimitrova.

Direktor turnira Dario Petković izrazio je veliko zadovoljstvo, što je TK „AS Timok“ pripala velika čast da organizuje turnir A kategorije iz kalendara Teniskog saveza Srbije, uz učešće igrača iz cele Srbije.

„Najbolji od najboljih su u Zaječaru. Sa nama je i najbolje rangirani igrač Srbije do 16 godina Nikola Jovanović, prvi nosilac turnira i član Teniske akademije „Tipsarević“, našeg proslavljenog tenisera Janka Tipsarevića. Tu su i predstavnici Teniskih klubova Crvena zvezda i Partizan, zatim Teniski klub „Puma“ iz Kragujevca bivšeg „Dejvis“ Kup selektora reprezentacije Srbije Dejana Petrovića, kao i teniski klubovi iz Niša, Kikinde, Zrenjanina, Kruševca i mnogi drugi“, istakao je Petković.

Turnir se nalazi u zvaničnom kalendaru Teniskog saveza Srbije, a veliko priznanje za minuli rad zaječarskom teniskom klubu je činjenica da je turnir ove godine uvršten u A kategoriju TSS. Sem bodova na rang listi, organizator se potrudio i da svim učesnicima Zaječar i Teniski klub „AS Timok“ ostanu u lepom sećanju.

„Svaki učesnik je sem legitimacije dobio i majicu turnira na poklon, kao i „Babolat“ vaučer za kupovinu teniske opreme. Zahvaljujemo se JKP „Timok održavanje“ i Sportsko-rekreativnom kompleksu „Popova plaža“ bez čije pomoći ne bi mogli da održimo jedan ovako prestižan turnir, kao i Turističkoj organizaciji Zaječara, koja je polufinaliste turnira darovala majicama grada, dok su reklamni materijal i brošure pripale svim učesnicima takmičenja“, istakao je Petković.

Vredi istaći da je ženski deo turnira na programu u Knjaževcu u organizaciji Teniskog kluba „Magnet“. Finala u Zaječaru i Knjaževcu na programu su u sredu 10. juna u prepodnevnim satima u zavisnosti od vremenskih uslova, a organizatori pozivaju Zaječarce da dođu i isprate budućnost srpskog tenisa na Popovoj plaži.

izvor: glasssporta.rs

Dodaj komentar