Društvo Mladi su budućnost - Zaječar moj dom Sport

Zaječar dobija prestižno priznanje Krosa RTS-a

Gradu Zaječaru, koji je ove jeseni bio najbolji domaćin Kros serije RTS-a, u petak će biti dodeljeno prestižno priznanje ove sportske manifestacije.

Pehar će gradonačelniku Zaječara Velimiru Ognjenoviću u svečanom salonu Gradske uprave uručiti Stevan Kovačević, organizator Krosa RTS-a. Priznanja će za dobru organizaciju i masovnost nadmetanja dobiti i Sposrtski savez i Školska uprava Zaječar.

kros

Na zaječarskom hipodromu poslednje subote u oktobru kroz cilj su, u 26 trka, prošla 1443 učesnika, što je gradu na Timoku donelo prvo mesto u konkurenciji Šapca, Rekovca i Požarevca.

Uz Leskovac, Zaječar je bio inicijator izmeštanja Krosa RTS-a iz Sremske Mitrovice, gde se takmičenje održavalo 16 godina. Punu deceniju, traje Kros serija, a u njoj – od prvog dana – ostao je samo Zaječar.

kros-1

Ovo je šesti put da Zaječar dobija prestižno priznanje organizatora manifestacije.

Napomena: Ovaj medijski sadržaj realizuje se u okviru projekta „Mladi su budućnost – Zaječar moj dom“ koji je sufinansiran sredstvima iz budžeta grada Zaječara. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Izvor: zaječar.info

Dodaj komentar