fbpx

PREDIZBORNI MARKETING

Društvo

Za žene iz Zaječara i okoline besplatne radionice poslovnih veština

PREDIZBORNI MARKETING

U okviru projekta „Osnaživanje žena na tržištu rada i razvoja malih biznisa“, od 10. do 12. jula u prostorijama Regionalne privredne komore Zaječara biće održane besplatne celodnevne radionice ličnog razvoja. Cilj edukacije je osnaživanje i ohrabrivanje žena na aktivno učešće u tržištu rada, pokretanje sopstvenog biznisa ili pronalazak posla.

Radionica je namenjena svim zainteresovanim ženama sa teritorije opštine Zaječar, posebno onima koje su nezaposlene ili su na početku razvoja svojih biznisa, kao i članicama ženskih udruženja.

Prvog dana susreta biće održan modul pod nazivom „Poslovna komunikacija“ koji je usmeren na veštine komunikacije koje su od ključnog značaja u radnom okruženju.
Narednog dana biće organizovana radionica „Veštine za traženje zaposlenja i pokretanje sopstvenog biznisa“ tokom koje će polaznice moći da izvrše izbor i testiranje poslovne ideje, ali i ukoliko su u potrazi za zaposlenjem da se pripreme za razgovor za posao sa potencijalnim poslodavcem i nauče da napišu dobru radnu biografiju.
Treći segment obuke „Prikupljanje sredstava za poslovanje udruženja ili sopstvenog biznisa“ obučiće polaznice gde i kako da pronađu informacije o dostupnim subvencijama za pokretanje ili unapređenje posla i kako da uspešno popune prijavni formular.

Sve kandidatkinje koje žele da pohađaju radionice mogu da se prijave slanjem sledećih podataka na e-mejl adresu onasnazivanje@fondb92.org: Ime i prezime, kontakt telefon, e-mejl adresa i radni status (zaposlena/nezaposlena/samozaposlena). Takođe, poželjno je da pored ovih podataka kandidatkinje pošalju do 5 rečenica o sebi i svom radnom iskustvu, ukoliko ga imaju. U cilju što boljeg kreiranja programa radionica prema potrebama polaznica, poželjno je da kandidatkinje popune anketu koja je anonimna.

Rok za prijavu je utorak, 7. jul, a kandidatkinje će potvrdu o učešću na radionicama, kao i agendu dobiti do 9. jula.

Broj polaznica je ograničen, a prioritet prilikom odabira kandidatkinja imaće nezaposlene žene i vlasnice mikro biznisa kojima je potrebna podrška u razvoju. Sve polaznice koje prođu celokupnu obuku dobiće sertifikat kao potvrdu o učešću.

U skladu sa trenutnom epidemiološkom situacijom, organizatori radionice pridržavaće se svih mera i preporuka u cilju sprečavanja širenja virusa kovid-19, a svim učesnicama biće obezbeđene maske, kao i alkohol za dezinfekciju.

Više informacija na sajtu onasnazivanje.rs.

Dodaj komentar