Sport

Za vikend Državno prvenstvo u Powerliftingu u Zaječaru

POGLEDAJTE PODKAST 'PRIČE U NAMA'

Grad Zaječar dobio je čast da bude domaćin Državnog prvenstva u Powerliftingu koje će biti održano u novoj sportskoj hali u Kotlujevcu 29. i 30. maja. Na prvenstvu će učestvovati oko 130 takmičara iz cele Srbije i to će biti najmasovnije Powerlifting takmičenje do sada održano u našoj zemlji.

Državno prvenstvo u Powerliftingu organizuje Powerlifting Sportsko udruženje Zaječar u saradnji sa Powerlifting savezom Srbije pod pokroviteljstvom grada Zaječara.

Takmičenje u našem gradu biće najmasovnije Državno prvenstvo do sada, sa oko 130 prijavljenih takmičara, od kojih su čak 40% žene.

Nadmetanje se vrši po težinskim i uzrasnim kategorijama, na osnovu kojih će učesnici biti podeljeni po grupama. Takođe, prvi put će se merenje takmičara vršiti neposredno pred nastup njihove grupe, kako nalažu evropski i svetski standardi, a ne samo ujutru, kako je to do sada bila praksa.

Iz našeg grada učešće će uzeti 8 takmičara koji će pokušati da na „domaćem terenu“ ostvare zapažene uspehe i domognu se medalja.

Saša Cvetković, najuspešniji Zaječarac u Powerliftingu, čovek koji je već postao šampion Evrope i stekao ime u ovom sportu, ovoga puta biće samo u ulozi organizatora, a takmičenje će propustiti zbog Evropskog prvenstva koje ga očekuje u julu, a koje će biti održano u češkom Plzenju.

Nadmetanje najsnažnijih ljudi u Srbiji počeće u subotu, 29. maja od 11 časova u sportskoj hali u Kotlujevcu, dok je u nedelju početak programa zakazan za 9 sati, kada će nastupati osobe sa invaliditetom u bench pressu. Nakon toga, oko 10 časova nastupaju pripadnice lepšeg pola, a za popodnevne časove rezervisano je nadmetanje takozvanih „teškaša“.

Dodaj komentar