Društvo Srbija

ZA RADNIKE EPS-a 13. PLATA: Vlada Srbije danas odlučuje da li će im isplatiti po 35.000 dinara

FOTO: EPS
POGLEDAJTE PODKAST 'PRIČE U NAMA'

Vlada Srbije trebalo bi danas da donese odluku da se radnicima Elektroprivrede Srbije isplati iz dobiti po 35.000 dinara, što je za 15.000 manje od sume koju su tražili sindikati, saznaje “Blic”.

Tako je bar dogovoreno na sastanku ministara finansija i rudarstva Siniše Malog i Aleksandra Antića sa sindikalnim liderima EPS, koji je održan 6. decembra, a reč je o takozvanom bonusu koji se vezuje za dobit iz 2015.

To je samo realizacija već donete odluke Nadzornog odbora kompanije iz februara ove godine, kada je definisano da se efekti dobrih poslovnih rezultata moraju odraziti i na budžet zaposlenih, a ne samo države.

Pošto je u državnu kasu po osnovu dobiti za 2015. godinu leglo 5,5 milijardi dinara, sindikati su smatrali da se jedan deo mora isplatiti i zaposlenima.

Opširnije o ovoj temi pročitajte OVDE.

1 komentar

  • OTIMANJE NIJE KRAĐA?

    Поштовани EПС-овци и рудари Koлубаре, вама није украла радикализована напредна банда по 35.000 динара, већ ће вам отети. Када неки лопов украде нешто ви не знате ко је и од дакле је и када се сазна за њега ухапсе га и одговара, а отимача ваше муком и знојем зарађене паре отима вам и ви добро знате ко је и од дакле је и за разлику од анонимног лопова овог вашег „лопова“ сви га знају, а не хапсе га већ му тапшају и хвале га на велико како је успешан. Да ли има крађа, а поштена? Ту великодушност власти су осетили најбоље пензионери за протеклих четири године.

Dodaj komentar